Evlenme teklifini reddettiği için kuzeni tarafından vurulan Emine Ay 6 ay sonra hayatını kaybetti

TAKİP ET

Karaman'da evlilik teklifini kabul etmemesi nedeniyle kuzeni Hüseyin Bağrıaçık'ın silahı ile vurduğu Hemşire Emine Ay, 6 ayın ardından yaşam mücadelesini kaybetti. Konya'da yaşayan ve yolcu otobüsünde muavin olan Hüseyin Bağrıaçık, geçtiğimiz sene 24 Ekim'de Karaman'a geldi, 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli olan teyzesinin kızı hemşire Emine Ay'a evlilik teklifinde bulundu.

Emine Ay, evlilik teklifini reddetmesi üzerine olay yerinden ayrılıp, bir süre sonra tekrar geri gelen Bağrıaçık, kurusıkıdan dönüştürülen silahıyla kuzenine ateş etti, ardından da namluyu kendi göğsüne doğrultarak, tetiği çekip intihara kalkıştı. Yaralı iki kişi Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

3 KEZ KALBİ DURDU, 1 BÖBREĞİNİ KAYBETTİ

9 saat devam eden ameliyatta Emine Ay'ın 3 kez duran kalbi, her defasında tekrardan çalıştırıldı. Emine Ay, saldırı sebebiyle bir böbreğini de kaybetti. Bazı organları da hasar alan hemşire, ailesinin isteği ile 27 Ekim tarihinde Konya Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Sevki esnasında hemşireyi, mesai arkadaşları gözyaşları ile uğurladı. Emine Ay'ın şubat ayında atandığı ve ilk görev yerinin ise Karaman'daki Aile Sağlık Merkezi olduğu ifade edildi. Bir süredir Konya'da gerçekleştirilen hizmet içi eğitime katılan hemşirenin, görev yerine geri geldiği ilk iş günün de saldırıya uğradığı belirtildi.

"KENDİME YEDİREMEDİM"

Daha öncelerinde bıçak ile Emine hemşirenin adının baş harfini vücuduna kazıyan Hüseyin Bağrıaçık'ın emniyette verdiği ilk ifadesinde, "Evlenme teklifi ettim. Kabul etmedi. Bunu da kendime yediremedim. Bir ona, bir kendime sıktım" dedi.

6 AYLIK YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETTİ

Tedavisi tamamlanarak taburcu edilen Bağrıaçık, 4 Kasım'da ekipler tarafından tutuklandı. Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaklaşık 6 aydır tedavi altında bulunan Emine Ay ise bu sabah yaşamını yitirdi.