Eve yürüyerek gitmemek için motosiklet çaldı

TAKİP ET

Adana polisinin yaptığı araştırma sonucunda hırsızlık suçundan yakayı ele veren ve tutuklanan 9 suçtan da kaydı yer alan zanlı emniyette verdiği ilk ifadesinde 'Eve yürüyerek gitmemek için motosikleti çaldık' ifadelerini kullandı. 

Adana’da bir binanın bahçesine giren 2 zanlı, bir süre alanda keşif yaptı. Zanlılardan biri, park halinde duran lüks motosikletin gidon kilidini kırarak yanındaki arkadaşı ile birlikte sürükleyerek apartmandan kaçırmayı başardı. 

Zanlılar olay yerinden kaçmayı başarırken, hırsızlık anlar ise güvenlik kamerası tarafından anbean kayıt edildi. Motosikletinin çalındığını anlayan Ahmet A.’nın polise olayı ihbar etmesiyle birlikte İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, zanlıların yakalanması için soruşturma başlattı. 

‘EVE YÜRÜMEMEK İÇİN MOTOSİKLETE BİNİP, GİTTİK’ 

Polis, kaçış yolu üzerinde bulunan güvenlik kameralarını inceleyerek, zanlının, çeşitli suçlardan 9 kaydı yer alan Okan K. olduğunu belirledi. Ekipler, çalınan motosikleti Yüreğir ilçesi Doğankent Cumhuriyet Mahallesi’nde bırakılmış halde buldu. Zanlılar evine yapılan baskında yakayı ele vererek gözaltına alındı. Emniyete getirilen 29 yaşındaki Okan K. ilk ifadesinde, yanındaki arkadaşının ismini söylemezken, “Arkadaşımla birlikte geziyorduk. Arkadaşım, ‘Eve kadar yürümeyelim. Apartmanın bahçesindeki motosikleti çalalım’ dedi. Eve yürümemek için motosiklete binip, gittik” dediği öğrenildi. 

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasından sonra adliyeye götürülen Okan K. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Yanındaki zanlının ise kimliğinin belirlenerek, yakalanması için çalışmaları halen devam ettiği ifade edildi. 

Adana hırsızlık motosiklet