Evde Enerji Tasarrufu Nasıl Yapılır?

TAKİP ET

Ekonomik şartların giderek zorlaşması necdeniyle artık her türlü tasarruf zorunlu hale geldi. Peki, evde enerji tasarrufu nasıl yapılır?

Kışın gelmesiyle evlerde enerji tüketimi de artmaya başlar. Evlerde enerji tasarrufu yapıp, kabarık gelen faturalı düşürmek hem bütçenize hem de çevreye faydası dokunacak. Enerji tasarrufu için neler yapılmalıdır sorusuna yanıt verecek püf noktaları yazımızda bulabilirsiniz.

ENERJİ TASARRUFU NASIL YAPILIR?

Faturalardan tasarruf etmenin ilk yolu normal ampulleri yeni jenerasyon tasarruf ampulleri ile değiştirin. Bu yeni jenerasyon ampullerin ömrü diğer ampullere göre 10 kat daha uzundur ve diğer ampullere göre enerji tüketimi daha azdır.
Evin içerisinde boş yanan ışıkları sürekli takip edin ve kapatın.
Elektrikli ocak kullanıyorsanız, ocaklar çok fazla enerji harcar. Bu yüzden faturadan tasarruf etmek için elektrikli ocağınızı yemek pişmeden en az 5 dakika önce kapatın. Sıcak ocaktan alınmayan tencere pişirme işlemine buharı ve sıcağıyla devam edecektir.
Bakliyatları direk pişirmeyin, mutlaka bir gece önceden ıslatın. Pişirme süresince tencereyi kapalı tutun. Bu sayede daha kısa sürede pişip enerji tasarrufu sağlayacaktır.
Beyaz eşya satın alırken, enerji sınıfı A+ ve A++ olan cihazları tercih edin. Bu makine ve aletlerin, yaklaşık olarak %60 civarında enerji tasarrufu sağladıkları söylenebilir.
Kullanmadığınız elektrikli aletlerinin fişlerini prizden çıkarın.
Buzdolabı ve buzluğun kapağını gereksiz yere açmayın ve dolaba sıcak yiyecek koymayın.
Çamaşırlarınızı düşük ısıda ve kısa programlarda yıkamaya özen gösterin.
Bulaşık ve çamaşır makinenizi tam dolu olarak çalıştırın.
Elektrik süpürgenizin torbasını sık aralıklarla boşaltmayı ihmal etmeyin. Dolu hazne elektrik tüketimini arttıracaktır.

Evde Enerji Tasarrufu Nasıl Yapılır enerji tasarrufu nasıl yapılır maddeler halinde enerji tasarrufu nedir nasıl yapılır enerji tasarrufu örnekleri enerji tasarrufu fizik evde tasarruf için neler yapmalıyız su tasarrufu nasıl