Evde Doğal Yöntemlerle Diş Ağrısını Geçirme Yolları

TAKİP ET

Diş ağrısı en zor, en dayanılmaz ağrıların başında geliyor. Peki, evde doğal yöntemlerle diş ağrısını geçirme yolları nelerdir?

En zor ağrıların başında gelen diş ağrısı, insana hayatı dar eder. Ağrı bazen uzun vadeli, bazen de en olmadık zamanlarda gelir. Diş ağrısına kesin çözüm doktora görünmektir ancak her zaman doktora gitmek mümkün olmayabilir. Peki, bu durumda diş ağrısına ne iyi gelir? 

İŞTE DİŞ AĞRISI İÇİN EVDE KOLAYLIKLA UYGULANABİLECEK YÖNTEMLER

En basit çözümlerden tuzlu suyla gargara yapmak gelir. Bir bardak suya yarım tatlı kaşığı tuz ekleyip ağzınızı çalkalayın. Ağrının hafiflediğini hissedebilirsiniz. Ancak suyu tutmayın. 
Sarımsak ile tampon yapın. İltihabı geçirmekte başarılı olan sarımsak diş ağrısına çözümdür. 1 diş sarımsağı ezin ve ağrıyan dişin üzerini kaplayacak şekilde sürün. Bir süre bekleyin, sarımsak ağrıya sebep olan bakterileri kıracaktır.
Karbonat da ağrıya çözüm olabilir. 1 çay kaşığı karbonatı yarım çay bardağı su ile karıştırıp gargara yapın.
Ağrıyan bölgeye buz uygulamak da geçici olarak acının azalmasını sağlar.
Üzüm sirkesi gargarası diş ağrısını dindirip, bir süre rahatlatır. Dişlerin uyuşmasını sağlar.
Yağ sürmekte diş ağrısına iyi gelen evde tedavi yöntemlerinden biridir. Ağza birkaç yudum ayçiçeği yağı alınıp dişlerin çevresinde dolaştırılır.
Taze salatalık ile ağrı gidermek mümkün. Salatalığı rende yapıp tuz ile ovun. Ağrıyan dişin üzerine koyup bir süre bekleyin.
Diş ağrısına siyah zeytin ile müdahale edebilirsiniz. Bunun için zeytinin çekirdeğini çıkarıp 10-15 dakika ağrıyan bölgeye bastırın.

 

evde diş ağrısı nasıl geçirilir diş ağrısı nasıl geçer kesin çözüm doktora gitmeden diş ağrısı nasıl geçer diş ağrısı nasıl geçer ibrahim saraçoğlu evde diş ağrısına ne yapılır diş ağrısına ne iyi gelir ahmet maranki