Evde bakım maaşı 2021 kaç para oldu? Ocak 2021 evde bakım maaş ücretleri ne zaman yatacak?

TAKİP ET

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yaşlı, bakıma muhtaç ihtiyacı olan hasta kişilere ödenen evde bakım maaşı 2021 yılında zamlandı. 2021 yılında evde bakım maaşı kaç lira oldu? Ocak 2021 evde bakım maaşı ne zaman ödenecek?

Evde bakıma muhtaç olan hasta, yaşlı ve engelli kişilerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi açısından ailelerine ödenen evde bakım maaşı 2021 yılında zamlandı. 2021 yılında evde bakım maaşı kaç lira oldu sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasına girdi. Peki zammı evde bakım maaşı kaç lira oldu? Ocak 2021 zamlı evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

2021 evde bakım maaşı ne kadar oldu?

Memur maaşlarının belli olması ile birlikte evde bakım maaşı 2021 zammı da açıklandı. 2021 yılında evde bakıma muhtaç hasta, engelli ve yaşlı kişilerin ailelerine ödenen evde bakım ücretleri 1658,29 lira oldu. Ocak ayından itibaren evde bakım maaşı ödemeleri zamlı olarak hesaplara yatırılacak.

Evde bakım maaşı Ocak 2021 ne zaman yatacak?

Evde bakım maaşı ödemeleri her ay farklı günlerde farklı illerde yatırılıyor. 2020 1 Ocak evde bakım maaşı ödemeleri de ayın 15'inden itibaren başlayacak ve farklı illerde ödenecek.

Evde bakım parası başvuru şartları neler?

Evde bakım maaşı başvuru şartlarına uygun olan kişiler başvuru yaparak devlet tarafından yapılan bu yardımdan faydalanabiliyor. Evde bakım maaşı alabilmek için aranan kriterler şu şekilde;
1) Gelir kriterlerinin uygun olması,
2) Bakıma muhtaçlık kriteri,
3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

Evde bakım maaşı başvurusu nereye yapılır?

Evde bakım maaşı almak için öncelikle yukarıda saydığımız şartları yerine getirmek gerekiyor. Evde bulunan engelli kişi dahil olmak üzere herkesin toplam net gelirine bakılıyor. Ardından evde bakım parası almak isteyen kişinin ikametgahının bulunduğu yerde Aile ve Sosyal Politikalar il ya da ilçe müdürlüklerine başvuru yapılıyor. Yapılan incelemeler sonucunda başvuruların onaylanması durumunda evde bakım parası ödemesi başlıyor.