Ev Yapımı Tantuni Tarifi

TAKİP ET

Mersin ilinin en meşhuru, bayılarak yediğimiz tantuniyi evde birebir aynı lezzette yemek mümkün işte ev yapımı tantuni tarifi!

Tadına doyamadığınız tantuniyi evde yapmaya ne dersiniz? Mersin’in meşhur lezzeti tantuninin en kolay ve en pratik tarifini sizler için hazırladık! Evde tantuni nasıl yapılır? Ev yapımı tantuni nasıl olur? İşte yanıtı…

TANTUNİ TARİFİ

Malzemeler;

1 kg yağsız dana eti
Kırmızı toz biber
Sıvıyağ
Lavaş veya ekmek
Yarım demet maydanoz
1 kuru soğan
2 domates
Tuz 
2 bardak su 

Yapılışı;

Öncelikle etimizi buzluğa atıp biraz donduruyoruz veya dondurulmuş eti çok az çözdürüyoruz, bu şekilde doğramamız çok daha kolay oluyor. Zar büyüklüğünde minik minik doğradığımız eti düdüklü tencereye alıp üstüne 2 su bardağı su ekleyip yarım saat pişiriyoruz. 
Domatesi de et büyüklüğünde ufak ufak doğruyoruz. Soğanı tuzla ovup kıydığımız maydanozla karıştırıyoruz.
Pişen eti süzüp suyunu da kullanmak üzere kenara koyuyoruz.
Geniş bir tavaya etleri döküp kenara doğru ittiriyoruz ortaya sıvıyağı döküp üstüne toz biberi koyuyoruz her porsiyonda biraz sıvıyağlı karışımla buluşturuyoruz. 
Et suyundan birkaç kaşık döküp lavaş veya ekmeği yağ-et karışımın üstüne bastırıyoruz. Yağı çeken ekmek daha lezzetli hale geldiğinde domates, soğanlı maydanozu koyup üstüne bir miktar et koyduğumuzda tantunimiz hazır. Her porsiyonda aynı işlemi tekrarlıyoruz. Ev yapımı tantuni yapmak işte bukadar basit. Artık dışarıda tantuni yemeyeceksiniz. 

tantuni tarifi ev yapımı tantuni tarifi tantuni nasıl yapılır mersin usulü tantuni ustasından tantuni tarifi orjinal tantuni nasıl yapılır tantuni tarifi mersin usulü