Ev Ekonomisine Nasıl Katkıda Bulunabilirim?

TAKİP ET

Günümüzde ekonomik sıkıntıların baş göstermesinin ardından ekonomiye bazı katkılar sağlamak adına çalışmalar yapılabilir. Bunun için bazı ipuçlarını takip etmek yeterli olacaktır.

Günümüzde ekonomik sıkıntıların baş göstermesinin ardından ekonomiye bazı katkılar sağlamak adına çalışmalar yapılabilir. Bunun için bazı ipuçlarını takip etmek yeterli olacaktır. 

Ev ekonomisine katkı sağlamak adına bazı yöntemlere dikkat edilmesi gerekebilir. Özellikle ilk adım olarak ampullerin değişimi gerçekleşebilir. 100 voltluk ampuller elektrik faturalarının miktarını yükselttiği için bunun yerine 25 volt değerinde tasarruf ampullerinden kullanmak gerekebilir. Sadece bir adet tasarruf ampulünün diğer ampullere göre daha fazla ışık verdiği biliniyor. 

Ampullerin temizliği de son derece önemlidir. Toz içerisinde olan ampuller yeteri kadar ışık vermediği gibi enerji tüketiminin artmasını sağlamaktadır. Düzenli olarak ampul temizliğinin gerçekleştirilmesi önerilmektedir. 

EV EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAK İÇİN YÖNTEMLER

Ev çatılarında yükselen buz saçakları ısınma konusunda sorunlara sebep olabilir. Yalıtımın en iyi şekilde sağlanması için akşamları perdelerin sonuna kadar açık kalması öneriliyor. Bu sayede hava boşluğunun doğal bir yalıtım sağlaması amaçlanabilir. Bilinenin aksine sabun ve mumları kullanmadan önce buzdolabında bir süre bekletmeniz halinde daha yavaş eriyecektir. Bu sayede daha uzun süre kullanım imkanı ile tasarruf sağlanabilir. Hatta çoğu zaman yanan mumların kalıntılarının eritilerek yeni bir mum üretilmesi için bazı fikirler bulunuyor. Ev ekonomisine doğru şekilde katkı sağlamak için evde bulunan ürünlerin basit yöntemlerle nasıl kullanılabileceğinin bilinmesi pek çok yönden ekonomiye katkı sağlamanızı sağlayabilir. Diş macunu ile gümüş ya da altın takılarınızı da çok rahat bir şekilde temizleyebilirsiniz. 

ev ekonomisi ekonomiye katkı tutumlu olmak