Ete bu sefer deprem zammı geldi

TAKİP ET

Et fiyatları sene başından bu yana artmakta. Depremin ardından fiyatlarda tekrardan bir artış yaşanmakta. Kasaplara göre, tedarikçiler depremi sebep göstererek fiyatları yukarı çekiyor. Şu an kıymanın kilosu 200 TL'nin üzerine çıkmış durumda.

NTV'nin haberine göre; sektör yetkililerine göre etin fiyatında her hafta 5 TL ila 10 TL arasında artış yaşanmakta. Yılbaşında 120 TL olan karkas etin kilosu şu an itibariyle 170 TL satılmakta. Aradaki 50 TL fark yüzde 40'lık zam yapıldığına işaret ediyor.

KIYMANIN KİLOSU 200 TL'Yİ AŞTI

Dana kıymanın kilosu şu an itibariyle 200 TL, kuşbaşının kilosu ise 250 TL’nin üzerine çıkmış durumda. Son 3 haftada yaşanan zamların sebebi ise deprem gösteriliyor. Konu hakkında açıklamada bulunan Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, ''Gerek Kahramanmaraş gerek Malatya önemli bir üretim merkezi ama o bölgede şu anda kesimlerin devam ettiğini biliyoruz. Yani kesime engel bir durum yok, söz konusu değil. Herkesi etkiliyor bu şey bakıyoruz etkilenmeyen sektör neredeyse yok gibi. Bu et fiyatları yükseldikçe bunun kime faydası olur? Bunun sonucu ne olur? Öyle bir noktaya geliriz ki yurt dışından ithal etmek cazip bir duruma gelir. Böyle olunca da bunun en büyük acısını hepimiz üreticimiz herkes çeker.'' şeklinde konuştu.

KASAPLARA GÖRE FİYATLARIN ARTMASININ TEK NEDENİ DEPREM FIRSATÇILIĞI DEĞİL.

Sektör yetkilileri 2,5 sene önce süt fiyatlarına ilişkin uzun bir süre baskı altında tutulduğunu dile getiriyor. O dönemde ineklerin kesime gittiğini için şu an hayvan varlığının bu sebeple azaldığı belirtilmekte. Yalçındağ, konuşmasının devamında, ''20 gün öncesine dayanan deprem hadisesi de bunda etkili ondan önce pandemi süreci de bütün dünyayı etkiledi bizi de etkiledi. Biz sattığımız etin üzerinden kazandığımız para ile geçinen insanlarız. Sattığımız et miktarı düştüğü noktada bizim de gelirlerimiz düşüyor. Biz de sıkıntı içerisine giriyoruz.'' ifadelerini kullandı.

 

deprem et