Estetik Yaptırıp Yüzünü Değiştirdi, Ama Yine Yakalandı

TAKİP ET

Zeytinburnu'nda lüks rezidansa düzenledikleri operasyonda gözaltına alınan şebeke lideri 33 yaşındaki Yıldırım B.'nin 37 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıktı. Cezası kesinleşen şebeke liderinin Bir de estetik ameliyat geçirdiği ve yüzünü değiştirerek sahte kimlikle dolaştığı tespit edildi.

İstanbul'da iş yerlerine girip kasaları açarak hırsızlık yapan 7 şüpheli gözaltına alındı. Polis ekiplerinin 
İstanbul Bahçelievler ve Bağcılar ilçelerinde birbiri ardına Meydana gelen iş yeri soygunları üzerine polis ekipleri çalışma başlattı. Güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri şüphelilerin maskeli olduğunu tespit etti ve plakası sökülmüş ya da ikiz plaka yapılmış otomobiller kullanıldığına önceden keşif yaptıkları iş yerlerinin önce alarm bağlantısı kestiklerini ve daha sonra da güvenlik kameralarına yakalanmamak için sürünerek işyerlerinde dolaştıklarını belirledi. Yapılan İnceleme sonucunda şüphelilerin iş yerlerinde bulunan kasaları yanlarında getirdikleri aparatlarla açtıkları ve içindekileri çaldıkları ortaya çıktı.

POLİS OPERASYON YAPTI 

23 Mart tarihinde polis ekipleri şüphelilere yakalamak için Esenler Zeytinburnu Güngören ve Bağcılar ilçelerinde daha önceden belirlenen 6 adrese Eş Zamanlı Operasyon gerçekleştirdi. Düzenlenen operasyonlarda aralarında aranan çete liderinin de bulunduğu toplam 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler de 80 bin lira nakit para kasa açmakta kullanılan matkap, murç gibi malzemeler ele geçirildi.

ÇETE LİDERİ LÜKS REZİDANSTA YAKALANDI

Zeytinburnu'nda lüks Rezidansta yaşadığı ve fiyatı yaklaşık 1000000 lira olan lüks otomobil Kullandığı belirlenen çete lideri baskınlar sırasında gözaltına alındı. Hakkında 37 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ortaya çıkan şüpheli 4 yıl önce kesinleşmiş hapis cezası almasının ardından bir dizi estetik operasyon geçirerek yüzünü değiştirdi. Botoks yaptıran saç ektiren ve çene yapısını değiştiren şüphelinin aynı zamanda Sahte kimlik kullandığı tespit edildi.

KENDİLERİNE 'SÜRÜNGENLER" ÇETESİ DİYORLARMIŞ

Gözaltına alındıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen de sorguya alınan şüphelilerin iş yerinde güvenlik kameralarına yakalanmamak için sürünerek hareket ettikleri Bu nedenle kendilerine sürüngenler Çetesi olarak isim taktıkları belirlendi.

3,5 MİLYON LİRALIK VURGUN YAPMIŞLAR

Yapılan soruşturma sonucunda 2018-2019 yılları arasında gerçekleştirdikleri 14 olayda yaklaşık 3 buçuk milyon lira Vurgun yaptıkları belirlenen şüphelilerin daha önce de birçok kez yakalandıkları ve poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildikleri öğrenildi. 

 

sürüngenler çetesi estetik operasyon son dakika