Esnafa verilecek kira desteğinin detayları neler? Kira desteğinden kimler yararlanabilecek?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yapılan Kabine toplantısının ardından alınan yeni kararları duyurmak üzere basın toplantısı gerçekleştirmiş ve salgından fazlasıyla etkilenen esnafa kira müjdesi vermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yapılan Kabine toplantısının ardından alınan yeni kararları duyurmak üzere basın toplantısı gerçekleştirmiş ve salgından fazlasıyla etkilenen esnafa kira müjdesi vermişti. Erdoğan’ın esnafa verdiği kira müjdesinin ardından gözler esnafa verilecek kira desteğiyle ilgili detaylara çevrildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 81 ilin valiliğine İçişleri Bakanlığı tarafından genelge gönderildiğini duyurdu.

Bakan Kurum’dan Açıklama

Sosyal medya hesabından yeni açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, koronavirüs salgını sebebiyle yeni düzenlemelere geçiş yapıldığını belirtirken düzenlemenin şartlarıyla ilgili genelgenin İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderildiğini aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla koronavirüs salgını sebebiyle yeni düzenlemelere geçildiğini ve yerel yönetimlerin iş yerleri dahil sahip oldukları taşınmazlarıyla ilgili kira ve benzeri düzenlemelerin şartlarının genelge olarak valiliklere gönderildiğini yineleyen Kurum, koronavirüs salgınının ekonomik hayata etkisini azaltmak amacıyla yerel yönetimler, bağlı kuruluşları ve şirketlerinin mülkiyetinde veya tasarrufunda olan taşınmazlarının irtifak hakkı, kiralama ve benzeri kullanımıyla ilgili düzenlemenin hayata geçirildiğini açıklamalarına ekledi.


İndirim veya Erteleme Yapılabilecek

Salgın sebebiyle faaliyetlerinde azalma olan iş yerleri için yapılacak değerlendirmeler sonucunda söz konusu bedellerle ilgili indirim uygulanabilecek veya ödemede erteleme sağlanabilecek. Yine salgın sebebiyle faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunamayan iş yerleri için bu süre içerisinde söz konusu bedeller tahsil edilmeyecek. Ayrıca sözleme süreleri uzatılabilecek veya yapılacak değerlendirmeler sonucunda sözleşmeler karşılıklı olarak feshedilebilecek. Öte yandan peşin ödeme yapan fakat iş kaybı veya ekonomik zarara uğrayan iş yerleri de salgın süresince gerekli indirim, erteleme ve süre uzatımı haklarından faydalanabilecek. 
 

kira desteği esnaf murat kurum cumhurbaşkanı