Eskişehir'de Utanç Veren Olay! Açılışı Yapılan Atatürk Anıtına Saldırdılar

TAKİP ET

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi önünde açılışı gerçekleştirilen Atatürk anıtına açılışından bir gün sonra sprey boyalı saldırı gerçekleştirildi.

Eskişehir’de Tepebaşı Belediyesi önünde açılışı gerçekleştirilen Atatürk anıtına açılışından bir gün sonra sprey boyalı saldırı gerçekleştirildi.

SALDIRGANI GÜVENLİK GÖREVLİLERİ FARK ETTİ

Olay, Eskişehir’de Tepebaşı Belediyesi önünde meydana geldi. Açılışı henüz dün yapılmış olan Atatürk anıtına elinde sprey olan bir kişi tarafından saldırı gerçekleştirildi. Anıtın önüne gelen bir şahsın elindeki sprey boyayla anıta yeşil bir boyayla kocaman bir çarpı işareti çizdiği görüldü. Olayı fark eden belediye binası güvenlik görevlileri durumu hemen polise ihbar etti. Polise haber veren güvenlik ekiplerinin saldırganı yakalayarak olay yerine intikal eden polis ekiplerine teslim ettikleri öğrenildi. Yakalanan saldırganın polis merkezinde sorgusunun sürdüğü bilgisi alınırken polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi. 

ANIT DÜN TÖRENLE AÇILMIŞTI

Tepebaşı Belediyesi önündeki Atatürk anıtının, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Prof. Rahmi Atalay tarafından yapıldığı belirlenirken heykelin açılışının dün Tepebaşı Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Atınç’ında yer aldığı törenle açıldığı öğrenildi. Saldırıya uğrayan anıtın etrafının belediye görevlileri tarafından beyaz bir bezle kapatıldığı görüldü. 

 

eskişehir atatürk anıtı saldırı anıt açılışı saldırgan belediye tepebaşı belediyesi sprey boyalı saldırı