Eskişehir'de 6 yaşındaki Elif Nur'u aç bırakarak öldürmüşler

TAKİP ET

Eskişehir'de korkunç bir olay yaşandı: Sibel-Gökhan Tiftik çiftinin cezaevinde bulunan kızları Elif Nur (6), kaldığı akraba evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı ancak küçük kız hayatını kaybetti.

Bu üzücü olaya karışan halası Deniz Tiftik, amcası Sezer Tiftik ve babaannesi Cihangir Kurumlu hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Ayrıca, devlet korumasına alınan diğer iki kardeşe yönelik "Eziyet" suçlamasıyla da 16'şar yıl hapis cezası talep ediliyor. İddianameye göre, Elif Nur ve diğer çocukların haftalarca çatı arasında aç ve susuz bırakıldığı tespit edildi.

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde yaşayan Sibel-Gökhan Tiftik çifti geçtiğimiz yıl tutuklandı. Bu süre zarfında çocukları Elif Nur, Y. (10) ve M. (13), halası Deniz Tiftik, amcası Sezer Tiftik ve babaannesi Cihangir Kurumlu'nun yaşadığı aynı mahalledeki eve bırakıldı. Ancak 14 Aralık'ta Elif Nur evde rahatsızlanarak Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ne yazık ki, tüm müdahalelere rağmen Elif Nur hayatını kaybetti. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü olayı araştırmaya başladı ve Elif Nur'un ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.

Çocukların yaşadığı evin sahibi olan halası Deniz Tiftik, amcası Sezer Tiftik ve babaannesi Cihangir Kurumlu, polis tarafından çocuklara kötü muamele iddiasıyla gözaltına alındı. Tutuklanan şüphelilerden Deniz Tiftik ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılırken, Cihangir Kurumlu ise 4 gün sonra yakalanarak tutuklandı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Elif Nur'un ölümüne ilişkin soruşturmayı tamamladı. Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, tutuklanan Elif Nur'un halası Deniz Tiftik, amcası Sezer Tiftik ve babaannesi Cihangir Kurumlu hakkında Elif Nur'a yönelik "Çocuğu canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Öte yandan, İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun raporuna göre Elif Nur'un ölümü, uzun süreli beslenme yetersizliğine bağlı fiziksel istismarın bir sonucu olarak gerçekleştiği belirlendi.

İddianamede ayrıca şüphelilerin çocuklara bakmak için sosyal yardım parası aldığı, ancak Elif Nur ve diğer kardeşlerin insani koşullarda yaşamadığı, çatı arasında soğuk bir ortamda yaşadıkları ve haftalarca besinsiz kaldıkları tespit edildi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Bölümü tarafından hazırlanan rapora göre diğer iki kardeşin de yeterli beslenemediği ve gelişim gerilikleri olduğu belirtildi. İddianamede, şüphelilerin çocukların durumuna aldırış etmeden normal yaşamlarına devam ettikleri, kendi ihtiyaçlarını karşılarken Elif Nur ve diğer mağdurları bilerek aç ve susuz bıraktıkları ifade edildi. Şüphelilerin en üst ceza ile cezalandırılmaları gerektiği vurgulanarak, mağdur çocuklara karşı işledikleri suçlar nedeniyle haklarında kamu davası açılması gerektiği belirtildi.

Tutuklanan Elif Nur'un amcası Sezer Tiftik, halası Deniz Tiftik ve babaannesi Cihangir Kurumlu, suçlamaları reddettiler. Sezer Tiftik, yeğeninin ölümüyle hiçbir ilgisi olmadığını savunarak, "O benim kanım, ciğerim. Böyle bir şey olmasına asla izin vermem. Uzun süredir evden uzaktayım zaten" dedi. Deniz Tiftik ise, "Hiçbir şey yapmadım, onlar benim gerçek yeğenlerim. Eziyet diye bir şey söz konusu değil" şeklinde kendini savundu. Olayla ilgili dava süreci devam ediyor. 

Eskişehir ölüm haberi küçük kızın ölümü