Eski sevgilisi tarafından yakılarak öldürülen öğretim görevlisi Aylin Sözer Çapan kimdir?

TAKİP ET

Türkiye bugün vahşi bir kadın cinayetiyle daha sarsıldı. İstanbul Maltepe'de eski sevgilisi olduğu öne sürülen şahıs tarafından üzerine yanıcı madde dökülerek katledilen öğretim görevlisi Aylin Sözer Çapan, feci şekilde can verdi.

Türkiye bugün vahşi bir kadın cinayetiyle daha sarsıldı. İstanbul Maltepe’de eski sevgilisi olduğu öne sürülen şahıs tarafından üzerine yanıcı madde dökülerek katledilen öğretim görevlisi Aylin Sözer Çapan, feci şekilde can verdi. Pek çok TV programına konuk olan ve yaptığı açıklamalarla gündeme gelen öğretim görevlisi Aylin Sözer Çapan’ın vahşice katledilmesi ülke gündemine oturdu. Korkunç cinayete kurban giden Aylin Sözer Çapan kimdir? 

Aylin Sözer Çapan Kimdir?

23 Mayıs 1972 yılında dünyaya gelen Aylin Sözer Çapan, 2002 yılında Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nde lisans eğitimi aldı. 2005 yılında ise yine aynı bölümde yüksek lisans yaptı ve hemen ardından doktorasını tamamladı. Eğitim kategorilerinde eserleri bulunan akademisyen, ‘Erken Çocukluk Döneminde Matematik Eğitimi’ isimli kitabın yazarıdır. Bu kitap Nobel Akademik Yayıncılık tarafından okurlara sunulmuştur. Aydın Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Aylin Sözer Çapan’ın ‘3-11 Yaş Çocuklarının Ahlak Gelişimlerinin Piaget’nin Ahlaki Gelişim Kuramı’na Göre İncelenmesi’ şeklinde yüksek lisans tezi ve ‘Beyin Temelli Öğrenme Programının 6 Yaş Çocuklarının Yaratıcılık Becerileri Üzerindeki Etkisinin İncelenmesi’ şeklinde doktora tezleri bulunuyor.


Vahşice Katledildi

Aydın Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Aylin Sözer Çapan, bugün Maltepe’de eski sevgilisi olduğu iddia edilen Kemal Delbe tarafından yakılarak katledildi. İddiaya göre, Aylin Sözer’den borç para isteyen Delbe, bugün öğle saatlerinde üzerine yanıcı madde döktüğü talihsiz kadını vahşice öldürdü.
 

aylin sözer kadın cinayeti istanbul üniversite