Eski Milli Eğitim Bakanı Tekin'den Şok Sözler! "Türkiye'de Eğitimin Verimliliği Yok"

TAKİP ET

Eski Milli Eğitim Bakanı olan Prof. Dr. Necdet Tekin, katıldığı bir söyleşide hükümetin eğitim sistemine eleştirilerde bulundu ve "Türkiye'deki eğitimin etkisi ve verimliliği yok" dedi. İşte detaylar…

Eski Milli Eğitim Bakanı olan Prof. Dr. Necdet Tekin, katıldığı bir söyleşide hükümetin eğitim sistemine eleştirilerde bulundu ve "Türkiye'deki eğitimin etkisi ve verimliliği yok" dedi. İşte detaylar…

Eski Milli Eğitim Bakanı olan Prof. Dr. Necdet Tekin, Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’nde belediye tarafından düzenlenmiş olan “Aykırı Sohbetler” adlı programa Abbas Güçlü ile birlikte katıldı. Programda ise hükümetin eğitim sistemine yönelik eleştirilerde bulunan Tekin, verilen eğitimin sisteminin herhangi bir etkisinin ve verimliliğinin olmadığını dile getirdi ve eğitimin kalitesinin de yetersiz olduğunu söyledi.

MÜFREDAT SADECE TÜRKİYE’DE İŞ BULACAK İNSAN YETİŞTİRİYOR

Türkiye’de ki eğitim sistemine yönelik eleştirilerine devam eden eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Necdet Yılmaz, Türkiye’de sadece iş bulabilecek insan yetiştirildiğini ve çağdaş bir eğitim verilmediğini iddia etti. 

Bunun yanı sıra eğitim sisteminde yapılan değişikliklere de eleştirilerde bulunan Tekin, özellikle TEOG’un kaldırılmasıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eleştirilerde bulundu ve eğitimin artık neresinden tutulacağı belli olmayan bir konu haline geldiğini belirtti. Tekin, “Bizim eğitimimiz buna cevap veriyor mu? Maalesef veremiyor. Bütün dünyada iş bulabilecek insan kapasitesi son 15 yılda giderek azaldı. Bizim müfredatımız sadece Türkiye’de iş bulabilecek insan yetiştiriyor. Bazı düsturlarımız olmalı. Sayın Cumhurbaşkanı ise “dindar ve kindar nesil yetiştiriyoruz” diyor. Eğitim neresinden tutulacağı artık belli olmayan bir konu. Sayın Cumhurbaşkanı: “ben TEOG istemiyorum” dedi. 6 saat sonra TEOG kalktı. Eğitim dükkan değil. Sabah açıp akşam cirosunu görebileceğin. Bir değişiklik yapıldıysa da bir nesil sonuçlarını görmek gerekir. Eğitim neresinden tutulacağı artık belli olmayan bir konu. 7-8 yıldır TÜBİTAK tarafından liselerde yapılan projeler var. Bu projeler açığa çıktığında, dua okuyarak büyüyen fasülyeler gibi projeler olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.  

 

Necdet Tekin Kırklareli haberleri Lüleburgaz Cumhurbaşkanı Erdoğan Abbas Güçlü