Eski eşi ve yeni kocasını falçata ile yaralayan sanığa 29 yıl hapis

TAKİP ET

Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşanan olayda, tartıştığı eski eşi Meral Fesli (40) ile 10 gün önce evlendiği Erden Fesli'yi (41) falçata ile yaralayan Abdurezzak Aydın (42), önceki cezası olan 25 yıl hapis cezası istinaftan dönerek yeniden yargılandı. İkinci duruşmada cezası artan Aydın, bu kez 29 yıl hapse mahkum edildi.

Abdurezzak Aydın, 6 Nisan 2022 tarihinde Erenköy Mahallesi'nde oturan eski eşi Meral Fesli'nin evine gitmişti. Burada Aydın, tartıştığı Meral Fesli ile 10 gün önce evlendiği Erden Fesli'yi falçata ile yaraladı. Yaralanan çift hastaneye kaldırılırken, Aydın gözaltına alınarak tutuklandı.

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Aralık 2022'de görülen davanın karar duruşmasında, Aydın'a Meral Fesli'ye yönelik "tasarlayarak yakın akrabayı öldürme" suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. Ancak eylemin teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle ceza 14 yıla indirildi. Aydın, Erden Fesli'ye yönelik ise "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu kararda herhangi bir indirim yapılmadı. Fesli çifti, davayı istinaf mahkemesine taşıdı. Dosya, Antalya Bölge Mahkemesi'nde yeniden değerlendirme için Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Abdurezzak Aydın'ın yeniden görülen dava, Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmaya Aydın, Meral Fesli, taraf avukatları ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın avukatı katıldı. Savunmasında Aydın, "Bu zamana kadar hep iyilik yaptım. Evimi verdim. Çocuklarımdan ayrıldım. Hakkımı helal etmiyorum. Olay, üzerime geldikleri için gelişti. Ambulansı bile aradım. Eğer öldürmek isteseydim, öldürürdüm" dedi.

Avukatlar, sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını istedi, Mahkeme Aydın'a ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi, cezayı teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle 16 yıla düşürdü. Aydın ayrıca Erden Fesli'ye yönelik 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu şekilde, sanığın ilk yargılamada aldığı 25 yıl hapis cezası 29 yıla çıktı. İstinaf yolunun Erden Fesli için kapalı, Meral Fesli için ise açık olduğu belirtildi.

Antalya kepez patlama Kepez sanık