Eski Başbakan Mesut Yılmaz hayatını kaybetti

TAKİP ET

Türkiye Cumhuriyeti'nin eski Başbakanlarından olan ve yaklaşık 2 yıldır Akciğer kanseri ve beraberinde gelişen tıbbi durumlar sebebiyle tedavi görmekte olan Mesut Yılmaz bugün hayatını kaybetti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin eski Başbakanlarından olan ve yaklaşık 2 yıldır Akciğer kanseri ve beraberinde gelişen tıbbi durumlar sebebiyle tedavi görmekte olan Mesut Yılmaz bugün hayatını kaybetti. Geçtiğimiz yıl akciğerinde tümöre rastlanan ve bir operasyon geçiren Yılmaz’ın 2020 yılının Mayıs ayında ise beyin sapında tümöre rastlandığı öğrenilmişti. Yaklaşık 2 yıldır kanser tedavisi gören Mesut Yılmaz’ın bugün hayatını kaybettiği açıklandı.

72 Yaşında Hayatını Kaybetti

Geçen yıl rutin olarak yaptırdığı sağlık kontrolünden birini yaptırırken akciğerinde tümöre rastlanan ve operasyon geçiren eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın bu tedavisinin ardından 2020 Mayıs ayında ise beyin sapında tümör tespit edilmişti. Tespit edilen tümör sebebiyle de bir operasyon geçiren Yılmaz’ın o tarihten bu yana tedavisi devam etmekteydi. Yaklaşık 2 yıldır kansere karşı mücadele veren 72 yaşındaki Yılmaz, bugün hayatını kaybetti.


Eşi Berna Yılmaz’dan Açıklama

Acı haberin ardından Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz’dan açıklama geldi. Henüz cenaze töreniyle ilgili bilgilerin net bir şekilde belli olmadığını söyleyen Berna Yılmaz, durumdan çocuklarını da haberdar ettiğini, çocuklarının haberi aldıktan sonra hastaneye doğru yola çıktığı bilgilerine yer verdi.
Selçuk Pehlivanoğlu’ndan Açıklama
Mesut Yılmaz’ın vefat haberinin ardından peş peşe paylaşımlar geldi. Eski Anap Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Pehlivanoğlu açıklamasında, Türkiye’nin çok büyük bir devlet adamını kaybettiğini, Mesut Yılmaz’ın ülkemizin çok sıkıntılı günlerinde sorumluluk alarak ülkeyi demokrasiden çıkarmamak için büyük bir uğraş verdiğini ifade etti. 

Mansur Yavaş’tan Başsağlığı Mesajı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski Başbakan ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz’ın hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendiğini ifade ederek kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına ise başsağlığı ve sabır diledi. 


 

mesut yılmaz eski başbakan mansur yavaş