Eşini sırtından bıçakladı, halüsinasyon gördüm dedi! Cezadan yırtamadı

TAKİP ET

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde, Ali Yüksel (34) adlı kişi, eşi Ülviye Yüksel'i (43) tartışma sırasında sırtından iki kez bıçaklayarak ağır yaraladığı için "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan indirimsiz 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ali ve Ülviye Yüksel çifti, Emek Mahallesi Gülsever Sokak'taki apartmanlarının ikinci katındaki dairede yaşayan bir çiftti. Geçen yıl ocak ayında çıkan bir tartışma sırasında, Ali Yüksel, mutfaktan aldığı 32 santimetre uzunluğundaki ekmek bıçağıyla eşini sırtından iki kez bıçaklayarak ağır yaraladı. Olayın ardından 4 çocuk annesi Ülviye Yüksel, sağlık ekipleri tarafından Eskişehir Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Ali Yüksel tutuklandı.

Ali Yüksel'in ifadesinde, eşinin kendisini aldattığından şüphelendiğini ve bu nedenle tartıştıklarını belirtti. Ayrıca, "Beni aldattığından şüphelendim, o kişileri evde halüsinasyon olarak gördüm, hissettim. Bu nedenle tartıştık. Ben de tartışma sırasında kendime hakim olamadım, bıçakladım" şeklinde ifade verdi. Ali Yüksel hakkında Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı ve iddianamede "eşini kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Ülviye Yüksel ise tedavisinin ardından hastaneden taburcu edildi.

Davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Ali Yüksel ve avukatları katıldı. Sanığa son sözü sorulan duruşmada, Yüksel öldürme kastının olmadığını belirterek, "Öldürme kastım olsaydı, bu sonucu rahatlıkla elde edebilirdim. Ancak amacım öldürmek değildi. Tahliyemi istiyorum" dedi. Savunmaların ardından mahkeme heyeti, sanığı "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan indirimsiz 16 yıl hapis cezasına çarptırdı ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Eskişehir Odunpazarı dava