Eşini öldürmeden önce cezai ehliyeti olmayan hastalıkları araştırmıştı: Akıl sağlığı yerinde çıktı

TAKİP ET

Elazığ'da 9 Haziran 2020 tarihinde boşanma sürecinde olduğu eşinin boğazını keserek katleden, kayınvalidesini de bıçak ile yaralayan ve internetten 'Hangi hastalıkların cezai ehliyeti yoktur' aramaları yaptığı tespit edilen şüphelinin, cezai ehliyetinin olduğu belirlendi.

Olay, 9 Haziran 2020 tarihinde akşam vakitlerinde Rızaiye Mahallesi Şehit Astsubay Fatih Özmen Sokak'ta yer alan bir apartmanın 3'üncü katında yaşandı. 41 yaşındaki Ali Alkılınç, boşanma sürecindeki 34 yaşındaki eşi Aslıhan Alkılınç'ın yanında kaldığı kayınvalidesi Şule B.'nin evine geldi. 112 sağlık ekibi olduğunu söyleyip evin içine zorla girmeyi başarmıştı. Ali Alkılınç, önce kayınvalidesi Şule B.'yi bacak bölgesinden bıçaklamış, sonrada odaya gelen boşanma sürecindeki eşi Aslıhan Alkılınç'ı boğazını keserek katletmişti. Olaydan sonra yakalanarak gözaltına alınan zanlı, tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

İNTERNETTEN ARAMA YAPMIŞ

Yapılan inceleme neticesinde zanlının eşini öldürmeden 3 ay önce internetten 'aldatan eşi öldürmenin cezası', 'aldatma mesajları' ve 'hangi hastalıkların cezai ehliyeti yoktur' aramalarını yaptığı tespit edildi, mahkeme heyeti ise adli tıp raporu alması için zanlıyı İstanbul Adli Tıpa sevk etmişti.

SANIĞIN İFADESİ

Savcı hazırladığı mütalaasınden sonra konuşan Ali Alkılınç, “Ben rapora itiraz ediyorum. Bu rapora dışarıdan müdahale ediliyor. Verilen raporda tanı yok. Herkesin raporu 2 ayda gelirken benim raporum 6 ayda geldi. Yargıtay'dan bir emsal karar gelmiş. Raporların bir üst kurula gitmesini istiyorum. Namussuzluğu yapan bunlar. Adamın gözüne baka baka erkeği yatağa sokan bunlar. Benim akli dengemi yerinde tutmayan bunlar. Ölen kadının ölümüne sebep olanlar da bunlar. Çocuklarımı benden koparanlar da bunlar. Adalet bunun neresinde. Adli tıpa gittiğim zaman beni zorla götürdüler. Tanıyı koyan bunlar sanki tanıyı ben istemişim gibi. İstanbul adli tıpa gittim 3 gün orada yattım, fakat 3 günlük raporun geri dönüşü 6 ayı buldu. Bundan önce 15 defa hastanelere gittim hepsinin tanısı var adli tıpın tanısı yok” ifadelerini kullandı.

KAYINVALİDENİN İFADESİ

Mahkemede ifade veren kayınvalide Şule B. ise, “Yaralanmadan dolayı fazla yürüyemiyorum. Doktor bana ömür boyu böyle yaşayacağımı söyledi. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi. Dava eksik hususların giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

 

Elazığ akıl sağlığı mahkeme