Eşini öldüren sanık: 'Mahkeme heyetinin kadın olmasından dolayı kendimi baskı altında hissediyorum'

TAKİP ET

Kocaeli'de kendisini aldattığını öne sürdüğü eşi bıçakla boğazını keserek, 12 yerinden bıçaklayan sanığın duruşmasına devam ediliyor. Savunmasında, kadın cinayeti ile yargılandığını ifade eden sanık, "Mahkeme heyetinin de kadın olmasından dolayı kendimi baskı altında hissediyorum ancak size güvenim tamdır" şeklinde konuştu.

Değirmendere Yalı Mahallesi'nde 21 Temmuz 2022 tarihinde yaşanan olayda, Yakup G. evde çıkan tartışma sebebiyle 2 çocuğunun annesi olan 28 yaşındaki Birgül G.'nin boğazını keserek, 12 yerinden bıçaklamıştı. Ardından polis merkezine giden Yakup G., eşini öldürdüğünü itiraf ederek teslim oldu ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

'KENDİMİ BASKI ALTINDA HİSSEDİYORUM'

Tutuklu olarak yargılanan sanık Yakup G.'nin Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasında bugün duruşma günüydü. Duruşmaya katılan Yakup G. ve taraf avukatları yerlerini aldı. Savunması için söz hakkı isteyen Yakup G., "Kadın cinayeti ile yargılanıyorum. Mahkeme heyetinin de kadın olmasından dolayı kendimi baskı altında hissediyorum ancak size güvenim tamdır. Eşim bana ihanet etti, beni birden fazla kişiyle aldattı. Oğuz isimli şahıs bana, ‘Ya eşine sahip çık ya da boşa, sürekli beni yanına çağırıyor’ diye mesaj attı. Eşimi aradım ve nerede olduğunu sordum, evde olduğunu söyledi ancak eve gittiğimde evde yoktu" ifadelerini kullandı.

'KIZLARIMIN GÖZLERİNDE ANNELERİNİ ÖLDÜRMÜŞ BİR BABA OLARAK GÖRÜNECEĞİM'

Olay gününü anlatan Yakup G., "Eşim eve gelince Oğuz'un bana yazdığı mesajları okudum. Kendini camdan aşağıya atmak istedi. Eşimi tuttum, kendisini atmasına izin vermedim. Tartışmaya başladık, iş dolayısıyla yanımda bulunan bıçağı çıkardım. Birgül bana, 'Sen beni öldüremezsin' diyerek elimdeki bıçağı boynuna doğru götürdü ve olay yaşandı. Kendi zevki peşine düştü, 2 kızıma da sahip çıkamazdı, üzgünüm. Suç işlemek kastıyla hareket etmedim. Benim 2 kızım var. Kızlarımın gözlerinde annelerini öldürmüş bir baba, dışardaki kişiler tarafından da katil olarak görüneceğim. Dışarıda da olsam, içeride de aynı cezası çekmiş olacağım" dedi.