Eşini öldüren adamın itirafı: Tüfekle başına sıktım, polis geldiğinde kendime de sıkacaktım

TAKİP ET

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde, 67 yaşındaki Mustafa Bulut, hemşire eşi Selver Bulut'u öldürdüğünü itiraf etti. Mustafa Bulut, oğlunun anlatımına göre eşinin kendisini aldattığını öğrendiğini ve intihar etmeye karar verdiğini, eşinin ise birlikte intihar etmeyi teklif ettiğini iddia etti.

Bulut, "Bana ihaneti itiraf etti ve neler olduğunu anlattı. Gitti koltuğun üzerine sırtüstü yattı ve gözlerini yumdu. Tüfeği alıp, başına sıktım. Polis geldiği zaman kendime de sıkacaktım. O esnada sızmış kalmışım" dedi. Olay, 11 Aralık 2022'de Sekibağ Mahallesi'nde meydana geldi. Evde çıkan tartışmada Mustafa Bulut, 29 yıllık eşi hemşire Selver Bulut'u tüfekle başından vurarak öldürdü.

Gözaltına alınıp tutuklanan Mustafa Bulut hakkında 'kadına, eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada Bulut'un oğlu Cem Bulut tanık olarak dinlendi. Mustafa Bulut, işitme sorunu olduğunu belirterek, mahkeme başkanına hazırladığı 10 sayfalık el yazısıyla savunmasını sundu. Kendisinden eşiyle evliliklerinin başından olayın meydana geldiği güne kadar olan süreci anlatmasını isteyen mahkeme başkanı, Bulut'un 1993 yılında eşi Selver Bulut'la evlendiğini ve 2 oğulları olduğunu ifade etti.

Bulut, çocukların üniversiteye başlamasıyla birlikte maddi sıkıntılar yaşadıklarını, evlerini satıp Eğirdir'e yerleştiklerini ve eşinin de buraya tayin olduğunu söyledi. Maddi sorunlar ve çocuklarının yaşadığı sorunlar nedeniyle ailede gerginlikler olduğunu belirten Bulut, "Dışarıdan bakınca her şey mükemmeldi ama 3 psikopat ile kalakalmıştım. Ortada aile kavramı yoktu. Düşündüm, taşındım kendime yatırım yapayım dedim ve eşime bu evliliği sonlandırmak istediğimi söyledim. Ağladı, sızladı. Aslında blöf yapmıştım ve boşanmak istediğini hoşuma gitmişti. Küçük oğlum madde kullanmaktan kurtulmuş ve yanımıza dönmüştü. Eşim bana eskisinden daha yakın davranıyor ve yuvanın sıcaklığını hissettiriyordu" şeklinde konuştu. Bulut, eşinin küçük oğluyla anlaşamadığını ve oğlunun kendisine sürekli olarak "Bu kadını bırak, bundan eş olmaz. Seni zehirleyecek. Kendine, yediklerine, içtiklerine dikkat et" dediğini anlattı. Oğlunun annesine hakaretler ettiğini ve polisi arayarak uzaklaştırma kararı aldırdığını belirten Bulut, bir gün oğlunun kendisine "Annemin 4 ayrı kişiyle ilişkisi var, oturup konuşalım" dediğini ancak başta buna inanmadığını dile getirdi. Ancak oğlunun Marmaris'ten döndüğünde kendisine eşinin telefonunda bulunan GPS sinyalleri, konuşmalar ve yazışmalarla ilgili bilgileri gösterdiğini söyledi.

Bu durum karşısında şaşkına döndüğünü ifade eden Bulut, "Beynimden kaynar sular döküldü. Selver'den beklenmeyecek şeyler vardı. Oğlumdan şimdilik kimseye bir şey söylememesini istedim ve eve döndüm. Bu olay, 2 ay kadar öncesi olmuştu. Oğlum benim kötü bir şey yapmamdan endişelenmiş ve sürekli beni kontrol ediyordu. Eşime de hiçbir şey söylemedim" şeklinde konuştu. Mustafa Bulut, yaşadığı bu olaylar karşısında ne yapacağını düşündüğünü ve çözümü intihar etmekte bulduğunu ifade etti. Ardından eşine intihar düşüncesini aktardığını belirten Bulut, olay günü akşamı birlikte yemek yediklerini ve sonrasında eşinin konuyu tekrar gündeme getirdiğini söyledi.

Mustafa Bulut, olay anını şu şekilde anlattı: "Benim intihar etme düşünceme, kendisi de 'Madem intihar edeceksin, beraber edelim' dedi. Kanepe altındaki tüfeği çıkarıp masanın üzerine koydum. Bana ihaneti itiraf etti ve neler olduğunu anlattı. Artık iyiden gerilmiştim. Gitti, koltuğun üzerine sırtüstü yattı ve gözlerini yumdu. O anki ruh halimle tüfeği alıp başına sıktım. Başının sol bölümü zarar görmüş, yüzü sağlamdı. En çok burnunu ve kaşlarını severdim. Onları sevdim, ellerine, ayaklarına dokundum. 112’yi eşime ateş açmadan aramıştım.

Polisler geldiği zaman kendime de sıkacaktım. Eşimin yanına uzandım ve beklemeye başladım. O esnada sızmış kalmışım.” Bulut, oğlunun ifadesine göre çiftin küçük oğlu Cem Bulut da annesinin tutarsız davranışlarını ve yalanlarını yakaladığını, bu nedenle telefonuna casus program kurduğunu ve 6 gün boyunca takip ettiği telefonda annesinin 4 farklı erkekle yazışma, konuşmaları ve GPS sinyallerinden onlarla buluştuğunu tespit ettiğini aktardı.

Cem Bulut, “Önce bu konuyu annem ve abimle konuşmak istedim. Ama abimle kavga edip, o gidince babama anlatmak zorunda kaldım. Babam ilk duyduğunda bana inanmadı. Hatta ‘Sana ne benim karım. 4 o bulduysa 2 tane de ben bulurum, 6 olur. Sen karışma’ diyerek bana tepki gösterdi. Kendisi fevri hareket eden biri, asla değildir” dedi. Duruşmada sanık avukatı, olayın gelişimi ve müvekkilinin ifadeleri nedeniyle olayın 'kadına ve eşe karşı işlenmiş kasten öldürme' olarak değerlendirilemeyeceğini ve yasal indirimlerden yararlandırılması gerektiğini belirterek tahliyesini talep etti. Duruşma, savcının esas hakkında mütalaa vermesi için ertelendi.

Isparta Eğirdir cinayet ölüm haberi