Eşini Öldürdü, Mahkeme Salonunda Öyle Bir Şey Yaptı ki Ortalık Karıştı

TAKİP ET

Bursa'nın Gemlik ilçesinde cezaevinden izinli çıktıktan sonra üç çocuğunun annesi 34 yaşındaki Çiğdem Alparslan'ı 19 bıçak darbesiyle öldüren Mehmet Hanifi Alparslan'ın ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Mahkemede Eşini öldürdüğünü itiraf eden tutuklu sanık duruşma salonunda kendi elini öpüp alnına götürdükten sonra kayınvalidesine kayınpederine el salladı. Bu sırada salonda oluşan bağrışmalara polis ekipleri engel oldu.
Bursa'da görülen cinayet davasında eşini öldürdüğünü itiraf eden şahıs kayınpederi ile kayınvalidesine mahkeme salonunda el salladı. 

CEZAEVİNDEN İZİNLİ ÇIKMIŞTI

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 2013 yılında Coşkun parlaklığı öldürdükten sonra hüküm giyen Mehmet Hanife Alp Arslan'ın eşi Çiğdem Alparslan Geçim sıkıntısı yaşamaya başlayınca üç çocuğu ile birlikte kayınpederi Ebubekir ve kayınvalidesi Ayşe Alparslan'ın Eşref Dinçer Mahallesi şeker sokakta bulunan evine yerleşti. 4 Mayıs 2018 tarihinde Bandırma açık cezaevinden 5 gün izinli olarak Gemlik'e gelen Mehmet Ali ve Alparslan, Anne babası eşi ve çocuklarının yaşadığı eve geldi. Fakat anne ve baba gelinlerine zarar vereceğini düşündükleri oğullarına evlerine almadı.  Alparslan geceyi sokakta geçirdikten sonra yeniden eve geldi anne ve babasından özür dileyerek ellerini öptü. İddiaya göre Mehmet Hanifi Alp Arslan 5 Mayıs akşamı başka yere taşınması için eşi ile tartışmaya başladı. Tartışma sonucunda Sigara içmek için terasa çıkan Çiğdem Alparslan Mehmet Hanifİ Alparslan tarafından 19 yerinden bıçakla yaralandı. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan kadın kurtarılamadı. Bayram sonrası kaçan katil zanlısı koca ise yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

'MUTFAKTAN ALDIĞIM BIÇAKLA ÖLDÜRDÜM'

Bursa 1 Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanılan Alparslan duruşmada, karakolda verdiği ifadesini kabul etmediğini belirterek, "Eşimi ben öldürdüm, suçumu kabul ediyorum. Daha önceki ifademi kendimi kurtarabilmek amacıyla vermiştim. Mahkemede verdiğim beyanım doğrudur, ben yaptım. Eşimi mutfaktan aldığım bıçakla bıçakladım, yanımda getirmedim. Bana ait değil" dedi. Ölen genç kadının anne ve babası ise cinayeti görmediklerini sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi.

EL SALLAYINCA SALON KARIŞTI

İfadelerin ardından mahkeme heyeti Sanığın tutukluluk halinde karar vererek duruşmayı başka bir tarihi ertelerken Mehmet Hanife Alparslan kayınvalidesi ve kayınpederine dönerek kendi elini öptü alnına koyduktan sonra el salladı. Bu sırada salonda bağrışmalar yükselince polis ekipleri müdahale etti.

 

 

bursa gemlik cinayet son dakika son dakika haberi