Eşini Boğarak Öldüren Sanığın Avukatından İnanılmaz Savunma: "Oğluna Cinsel Gücü Arttırıcı Hap Verip…"

TAKİP ET

Bursa'da Otomobilde tartıştığı 37 yaşındaki eşi Emine Keskin'i elleriyle boğarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 38 yaşındaki Ahmet Keskin'in yargılandığı duruşma devam etti. Duruşmada mahkeme heyeti bilirkişi raporuna okurken görüşü sorulan sanık avukatı Mehmet Tüzün, "Maktul tarafından müvekkilime tuzak kurulmuştur. Oğluna cinsel istismarda bulunması için müvekkilime, cinsel gücü artırıcı ilaçlar vermiş; ancak müvekkilim, bu tuzağa düşmemiştir. Ses kaydında '250'lik ve 100'lük verdim' beyanı bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı dereçavuş Mahallesi'nde geçtiğimiz yıl meydana gelen olayda otomobille gezmeye çıkan fabrika işçisi Ahmet Keskin ile eşi Emine Keskin arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Ahmet Keskin kendisini aldattığını iddia ettiği eşini Boğazını sıkarak öldürdü.

SKANDAL SAVUNMA

Olayın ardından gözaltına alınan Ahmet Keskin sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bursa 5 Ağır Ceza Mahkemesi'nde eşini kasten öldürmek suçundan hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Ahmet Keskin yargılanması sürüyor. Duruşmaya tutuklu sanık Ahmet Keskin ve avukatların müşteki Eda Keskin ne avukatı Yarın istediğin avukatları ile Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü avukatı katıldı. Bilirkişi raporunun okunduğu duruşmada rapora ilişkin görüşü sorulan sanık avukatının, "Maktul tarafından müvekkilime tuzak kurulmuştur. Oğluna cinsel istismarda bulunması için müvekkilime, cinsel gücü artırıcı ilaçlar vermiş; ancak müvekkilim, bu tuzağa düşmemiştir. Ses kaydında ’250’lik ve 100’lük verdim’ beyanı bulunmaktadır. Eğer maktul çocuğunu korumuş olsaydı müvekkilime ilaç vermemesi gerekirdi. Halbuki çocuğuna cinsel istismarda bulunması için sürekli ilaç verdiği anlaşılıyor"  ifadelerini kullandı. Tutuklu sanık Ahmet Keskin lise avukatın yaptığı savunmayla katıldığını belirterek kendisinin de ses kayıtlarına ilişkin yazılı savunma hazırlayacağını söyledi. Mahkemeye daha milletvekili tutukluluk halinin devamına karar verirken Adli Tıp Kurumundan engelli çocuğun istismara uğrayıp uğramadığını ilişkin rapor alınmasına karar verdi.

 

bursa osmangazi cinayet son dakika