Esenyurt'ta kadın yolcuya şiddet uygulayan taksiciye 1823 TL ceza kesildi

TAKİP ET

İstanbul Esenyurt'ta kadın bir yolcuya şiddet uygulayan taksi şoförüne 1823 TL para cezası uygulandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, basında ve sosyal medyada çıkan "Taksici kadın yolcusuna saldırdı" isimli haber üzerine harekete geçti.

Taksi şoförü A.A'nın, 34 TGB 19 plakalı taksiye aldığı 2 kadın yolcuyu gitmek istedikleri yere kadar götürdüğünü  fakat yolcularla arasında taksi ücreti yüzünden çıkan tartışmanın kavgaya ifade eden ekipler, şoförü yakaladı.

Taksi şoförüne Karayolları Trafik Kanunu kapsamında "belediyeden alınan çalışma izninin süresi bittiği halde yolcu taşımacılığı yapmak"tan 1823 TL para cezası uygulanırken, taksiye de 15 gün süreyle trafikten men cezası verildi.

Taksi şoförüne yönelik, gerekli adli işlemlerin yapılması için Esenkent Gazi Turgut Aslan Polis Merkezi Amirliğine sevk edildi.

NE OLMUŞTU?

Esenyurt Doğan Araslı Bulvarı'nda bir taksi şoförü ile 2 kadın yolcu arasında taksi ücreti sebebiyle tartışma yaşanmıştı, tartışmayı gören çevredeki vatandaşlar ile o esnada bölgede olan 112 Acil Servis ekibi de tartışan tarafları ayırmaya çalışmıştı.

Cep telefonu kamerası ile kaydedilen görüntülerde ise taksicinin kavga esnasında bir kadın yolcuya vurması ve çevredekilerin ayırma girişimleri kameralara yansıdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından şoförün taksi kullanım belgesi de süresiz olarak iptal edildi.

 

İstanbul Taksi şiddet