Esad Akıllanmıyor! Bu Sözlere ABD Çok Kızacak: Kimin Silahının Geri Kalmış Olduğunu Görüyoruz

TAKİP ET

Suriye devlet başkan Esad, ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'ye yönelik operasyon hakkında yaptığı açıklamada, "Amerikan filmlerinde, Rus yapımı silahlar 'geri kalmış' gibi gösteriliyor. Kimin silahının geri kalmış olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Suriye devlet başkan Esad, ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye’ye yönelik operasyon hakkında yaptığı açıklamada, "Amerikan filmlerinde, Rus yapımı silahlar 'geri kalmış' gibi gösteriliyor. Kimin silahının geri kalmış olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı. 

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Şam'ı ziyaret eden Rus vekiller heyetini kabul ettiği haberleri Rus basınında geniş yer buldu. Suriye’ye dün gece saatlerinde ABD, Fransa ve İngiltere'nin düzenlediği saldırılar hakkında konuşan Esad, ABD’yi çok kızdıracak açıklamalar yaptı. Esad, "Amerikan filmlerinde, Rus yapımı silahlar 'geri kalmış' gibi gösteriliyor. Bugün, kimin silahının geri kalmış olduğunu görüyoruz" dedi. 

"DÜN ABD’NİN SALDIRGANLIĞINI GÖRDÜK"
Rus haber ajansı Sputnik'in geçtiği habere göre Putin ile görüşen Rus vekil Dmitriy Sablin'in Esad’ın ABD’nin operasyonu hakkında "Dün ABD'nin saldırganlığını gördük. Bu saldırganlığı, 1970'li yıllarda üretilen füzelerle püskürtmeyi başardık. 1990'lı yıllardan başlayarak Amerikan filmlerinde, Rus yapımı silahlar 'geri kalmış' gibi gösteriliyor. Bugün, kimin silahının geri kalmış olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandığı iddia edildi. 

SOVYET YAPIMI SİLAHLARI ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ
Rus vekil Sergey Jeleznyak da görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, ABD, İngiltere ve Fransa'nın füze saldırısını püskürttüğü öne sürülen Sovyet yapımı silahlardan Esad’ın övgü dolu sözlerle bahsettiğini söyledi. Esad ile görüşen heyetin başkanı Sablin ise görüşmede Esad’ın "Altyapının yeniden inşası çok önemli bir konu. Maliyeti en az 400 milyar dolar olacak. Bunun için 10 ile 15 yıla ihtiyaç var." dediğini aktardı. 

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad abd suriye operasyonu ingiltere fransa açıklama rusya rus heyet şam