Esad Afrin'e Girecek Mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İlk Açıklama: Afrin'e Girerse…

TAKİP ET

Son günlerde Esad güçleri ve YPG arasında yapılan anlaşma sonrasında Esad güçlerinin Afrin'e gireceği iddiaları gündeme gelirken Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Esad rejiminin Afrin'e girmesinin sonuçları olur' dedi.

Son günlerde Esad güçleri ve YPG arasında yapılan anlaşma sonrasında Esad güçlerinin Afrin’e gireceği iddiaları gündeme gelirken Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘Esad rejiminin Afrin’e girmesinin sonuçları olur’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından son günlerde ortaya çıkan Esad rejiminin Afrin’e gireceği iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Esad rejiminin Afrin’e girmesi halinde sonuçları olacağını söyleyen Erdoğan, her ne olursa olsun Afrin’de TSK ve ÖSO birlikleri tarafından başlatılan Zeytin Dalı operasyonunun tüm hızıyla devam edeceğinin altını çizdi. 

RUSYA ZEYTİN DALI OPERASYONUNU HAKLI BULDU

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin’in bugün gerçekleştirdiği telefon görüşmesi sonrasında Türkiye ve dünyanın gündeminde olan Afrin Zeytin Dalı operasyonuyla ilgili açıklama yapan Moskova’nın Zeytin Dalı operasyonunun haklılığını kabul ettiği belirtildi.

‘BU YOLA GİRERLERSE SONUÇLARI OLUR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin’in gerçekleştirdiği kritik telefon görüşmesi sonrasında Esad ve YPG anlaşması iddialarıyla ilgili açıklama yapan Erdoğan, YPG ve Esad rejimi arasında yapılabilecek olası bir Afrin anlaşması sonrasında Suriye hükümetinin bu yola girmesi halinde sonuçları olacağını söyledi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan TSK tarafından başlatılan Zeytin Dalı operasyonunda kararlı olduklarını ve operasyonun tüm hızıyla devam edeceğini aktardı.

 

Suriye Afrin Zeytin Dalı esad Erdoğan Putin Telefon Esad rejimi YPG Afrine girecek mi