Erzurum'da Garip Olay! Taciz Mağduru Kız ve Babası Sapık Komşuyu Korudu, Mahkeme Ceza Yağdırdı

TAKİP ET

Erzurum'da komşunun kızını taciz eden sapığa mahkeme 7 yıl 9 ay 22 gün hapis cezası verdi. Mahkemenin kararını Yargıtay'da onayınca mağdur kız ve ailesi pişman oldu. Aile şikayetinden vazgeçti, ama mahkeme acımadı ceza yağdırdı.

Erzurum’da komşunun kızını taciz eden sapığa mahkeme 7 yıl 9 ay 22 gün hapis cezası verdi. Mahkemenin kararını Yargıtay’da onayınca mağdur kız ve ailesi pişman oldu. Aile şikayetinden vazgeçti, ama mahkeme acımadı ceza yağdırdı. 

Erzurum'da 30 yaşındaki İ.K., komşusunun kızı N.D.’yi dudağından öptüğü için Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 7 yıl 9 ay 22 günlük hapis cezasına çarptırıldı. Yerel mahkemenin verdiği kararı Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi de onadı. Cezanın onanmasının ardından mağdur ve ailesi pişman olarak Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir dilekçe ile başvurdu. N.D., vicdan azabı çektiğini ve böyle bir şey olmadığını söyledi. Sanık avukatı da avukatının 'yargılanmanın yenilenmesini ve infazın durdurulması' talebi ile mahkemeye başvurdu, fakat mahkeme itirazı reddetti. 

OLAY NASIL OLMUŞTU?
Erzurum’un Pasinler ilçesi Ardıçlı Köyünde 4 Ağustos 2009 tarihinde yaşanan olayda, İ.K. komşusunun kızına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. Bir ay kadar tutuklu yargılanan İ.K. daha sonra serbest bırakıldı. Erzurum 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada tutuksuz yargılanan İ.K., 'basit cinsel saldırı' suçundan 8 yıl 11 ay 15 gün hapis cezası aldı. Avukatlar tarafından temyiz edilen kararı Yargıtay bozdu cezayı bozdu ve 'cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlar' ile ilgili düzenlemenin sanık lehine olabileceğini belirterek dosyayı yerel mahkemeye geri gönderdi. 

“KIZIMIZIN AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİL”
Kararın ardından N.D.'nin babası Z.D. ve annesi S.D., mahkemeye yeniden başvurarak kızlarının akli dengelerinin yerinde olmadığını söyledi. Mahkemeye bir dilekçe veren aile, "Kızımızın akli melaikeleri yerinde olmadığından bu olayları bize anlattığı zaman telaşa kapılıp şikayetçi olduk. Ancak geçen zaman içinde kızımızla görüşmelerimiz sonucunda böyle bir şeyin olmadığını anlamış olduk. Kızımızın davranışları normal değildir. Bir gün yaptığı şeyi, bir başka gün inkar etmektedir. Bizler anne babası olarak birçok kez görüştüğümüzde, böyle bir şeyin olmadığını bizlere söyledi. İ.K.'nın bu suçu işlemediğini, böyle bir şeyin olmadığını beyan ederiz. İ.K.'nın aldığı cezadan dolayı vicdan azabı çekmekteyiz" dedi. 

 

erzurum pasinler cinsel taciz son dakika taciz haber taciz haberleri