Erzurum'da Elini Sopayı Alan Koştu! 2 Aileyi Linç Girişiminden Jandarma Kurtardı

TAKİP ET

Erzurum'un Yakutiye ilçesine bağlı Uzunyayla köyünde köylüler huzursuzluk çıkardıklarını iddia ettikleri iki ailenin bireylerine yönelik linç girişiminde bulundu. Eline sopaları olan köylüler 'Dişe diş, kana kan intikam' sloganları atarak baskına giderken Jandarma ekipleri ve köyün ileri gelenleri Öfkeli kalabalığı durdurdu.

Erzurum'un Yakutiye ilçesine bağlı Uzunyayla köyünde köylüler huzursuzluk çıkardıklarını iddia ettikleri iki ailenin bireylerine yönelik linç girişiminde bulundu. Eline sopaları olan köylüler  'Dişe diş, kana kan intikam' sloganları atarak baskına giderken Jandarma ekipleri ve köyün ileri gelenleri Öfkeli kalabalığı durdurdu.

Erzurum'un Yakutiye ilçesine bağlı uzun yayla köyünde huzursuzluk çıkardığı iddia edilen iki ailenin bireylerine yönelik köylüler linç girişiminde bulundu.  Jandarma ekipleri köye sevk edilirken ellerinde sopalar 'Dişe diş, kana kan intikam' sloganları atarak Ailenin üstüne yürüyen köyleri Jandarma güçlükle durdurdu. Köye giriş çıkışlar kontrollü olarak yapılırken köyde istenmeyen aile fertleri Jandarma tarafından bölgeden çıkarıldı.

KÖYLÜLER VE İKİ AİLE ARASINDA SORUNLAR ÇIKTI
Erzurum Kent merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Uzunyayla köyüne 4 yıl önce yerleşen iki aile ve köylüler arasında kısa süre içerisinde sorunlar yaşanmaya başlandı. Köylüler için bardağı taşıran son damla ise önceki gün iki genç arasında yaşanan bıçaklı kavga oldu. Arazi yüzünden Z.K.'nin oğlu M.K. (18) Hasan Cindilli İle tartıştı ve 19 yaşındaki genci bıçakladı. Ağır yaralanan genç Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alınırken M.K. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KÖYLÜLER, 'DİŞE DİŞ, KANA KAN, İNTİKAM' SLOGANLARI İLE EVLERİNE YÜRÜMEYE BAŞLADI
Zaten iki aile ile aralarında sorun bulunan köyler bıçaklı kavganın sonunda iyice öfkelenerek meydanında toplandı. Köylülerin öfkelenmesi üzerine Jandarma ekipleri de köye sevk edildi. 'Diş diş, kana kan, intikam', 'Huzuru bozanları köyde istemiyoruz'  şeklinde slogan atan köylüler ellerinde sopalarla E.Ç. ve M.K.'nin evine doğru yürümeye başladı.

JANDARMA GÜÇLÜKLE DURDURABİLDİ
Köyde önlem alan Jandarma ekipleri Öfkeli köylüleri güçlükle sakinleştirirken köyün ileri gelenleri de jandarmalara yardımcı oldu.  Jandarma ekipleri aileleri linç etmeye giden köylüleri toplayarak okul bahçesine götürdü Ve kapıyı kapattı.  Jandarma Komutanı köyün gençleri ile burada bir konuşma yaparak onları sakin olmalarını ve gereğinin yapılacağını söyledi. Komutandan aldıkları Sözde sakinleşen köylüler ailenin üzerine yürümeyi bıraktı.

ERZURUM erzurum yakutiye linç girişimi uzunyayla köyü köylülerin linç girişimi son dakika