Erzurum'da kampüste hız kazası: 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

TAKİP ET

Erzurum'da yürekleri dağlayan bir trafik kazası meydana geldi. Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde yaşanan bu kaza, aşırı hızın yol açtığı trajik bir sonla sonuçlandı.

Otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu araç, demir korkulukları kırarak yolun kenarındaki bahçeye savruldu. Bu korkunç olayda otomobil sürücüsü Kadir İpçi (24) hayatını kaybetti, beraberinde bulunan kardeşi Abdullah İpçi (21) ise yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsünde meydana geldi. Atatürk Üniversitesi'nden Kazım Karabekir Stadyumu istikametine doğru seyir halinde olan Kadir İpçi'nin yönetimindeki 24 BE 338 plakalı otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı. Aracın hızı ve direksiyon kaybı sonucu kaldırımdaki demir korkulukları kırıldı ve otomobil yol kenarındaki bahçeye savruldu. Olayı gören diğer sürücülerin hızlıca ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri kısa sürede olay yerine sevk edildi.

Yapılan kontrollerde, sürücü Kadir İpçi'nin başına demir girdiği ve hayatını kaybettiği belirlendi. Yolcu koltuğunda bulunan yaralı kardeşi Abdullah İpçi ise hemen Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri, olay yerinde geniş çaplı inceleme yaptı ve aracın savrulduğu alanda detaylı araştırmalar gerçekleştirdi. Kadir İpçi'nin cansız bedeni daha sonra ambulansla adli tıp kurumu morguna götürüldü.

Görgü şahidi Bülent Ciyavul, kaza anını gördüğünü belirterek, "Kaza yapan araç 250 metre önümüzdeydi ve çok süratliydi. Otomobil kontrolden çıktı. Sürücü frene bile basmadı ve bahçeye daldı." şeklinde konuştu.

Kazanın ardından olay yerine koşan iki kardeşin yakınları büyük bir şok yaşadı ve sinir krizleri geçirdi. Öğrenildiğine göre, kardeşlerin Sarıkamış'ta bir cenaze törenine katılmak üzere ödünç aldıkları araçla seyahat ettikleri ve bu korkunç kazanın yaşandığı belirtildi. Kadir İpçi'nin Erzurum Bölge İdare Mahkemesi'nde katip olarak görev yaptığı da biliniyor.

Erzurum trafik kazası ölüm haberi