Erzincan'da Altın Madeninde Toprak Kayması: 9 İşçi Kayıp

TAKİP ET

Erzincan'ın İliç ilçesinde altın maden ocağının bulunduğu geniş alanda meydana gelen toprak kayması sonucu 9 işçinin toprak altında kaldığı değerlendiriliyor. İşçilerin en hızlı şekilde sağ olarak bulunması için başlatılan arama kurtarma çalışmalarına çevre illerden de destek veriliyor.

İliç ilçesi Çöpler köyünde faaliyette olan altın maden ocağındaki geniş alanda toprak kayması olduğuna yönelik ihbarın alınmasından sonra bölgeye çok sayıda arama ve kurtarma ekibi yönlendirildi. 

Toprak kaymasının meydana geldiği bölgede toprak altında kalanların olabileceği olasılığını değerlendiren ekipler, vakit kaybetmeden arama ve kurtarma faaliyetlerini başlattı. 

Altın maden ocağının bulunduğu geniş alanda meydana gelen toprak kaymasının ardından bölgeye giderek incelemelerde bulunan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, yetkililerden olaylı ilgili bilgi aldıktan sonra yaşanan afetle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bilgilendirdi. 

Bölgede arama ve kurtarma faaliyetlerinin aralıksız olarak sürdüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toprak kaymasından sonra haber alınamayan işçilere sağ olarak ulaşmak için tüm imkanların seferber edildiğini söyledi. 

Bakan Yerlikaya: 9 İşçiden Haber Alınamıyor

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kaymasından sonra açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

"İliç ilçesinde toprak kayması ihbarının alınmasından hemen sonra çevre illerden jandarma, UMKE, AFAD ve TSK ekipleri bölgeye yönlendirilerek çalışmalara destek vermesi sağlandı. Sahada 400 personel ve 40'tan fazla araç görev yapmaktadır. Maden ocağının üstündeki büyük kütlenin ağırlığını taşıyamamasından dolayı meydana gelen toprak kayması sonucu göçük oluştu. Maden ocağında çalışan 667 personelin 9'una toprak kaymasından sonra ulaşılamadı. Bu 9 işçimizin göçük altında kaldığını düşünüyoruz. Bütün temennimiz arama ve kurtarma faaliyetleri sonucunda müjdeli haberler almaktır." 

Vali Aydoğdu: Resmi Açıklamalara İtibar Edilsin

Bölgede yürütülen çalışmaları yakından takip ettiğini dile getiren Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "AFAD, UMKE, 112, jandarma ve 400 kişilik ekibimizle birlikte bölgede bulunmaktayız. Fabrika dışında istiflenmiş olan toprağın kayması sonucu toprak altında kalan 9 işçimiz olduğunu düşünüyoruz. Tüm ekiplerimiz toprağın kaldırılması için çalışmalara destek vermektedir. 

En önemli önceliğimiz toprak altında kalan işçilere bir an evvel sağ salim ulaşarak onları sevdiklerine kavuşturmaktır. Vatandaşlarımız, resmi makamlar haricinde yapılan hiçbir açıklamaya itibar etmesinler. Bazı kesimler tarafından iddia edildiği gibi Fırat Nehri'ne bir sızma yoktur. Şimdilik toprak kayması haricinde bir problemimiz bulunmuyor." dedi.  

Erzincan İliç toprak kayması altın maden ocağı