Ermenistan Başbakanı 'Hazırız' Diyerek Türkiye'ye Tarihi Çağrısını Yaptı!

TAKİP ET

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Sarkisyan iktidarına son vermiş ve sokak protestolarının ardından zoru başarmıştı. Paşinyan'dan Türkiye'ye çağrı geldi ve 'Ön koşulsuz olarak diplomatik ilişkiler kurmaya hazırız.' dendi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Sarkisyan iktidarına son vermiş ve sokak protestolarının ardından zoru başarmıştı. Paşinyan’dan Türkiye’ye çağrı geldi ve ‘Ön koşulsuz olarak diplomatik ilişkiler kurmaya hazırız.’ dendi.

Geride bıraktığımız aylarda meydana gelen sokak protestoları sonucunda Sarkisyan iktidarına son veren ve Ermenistan’ın Başbakanı olan Paşinyan, Türkiye ile diplomatik ilişkiler kurmaya hazır olduklarını söyledi.

‘SINIRIN ERMENİSTAN TARAFI TÜRKİYE’YE DAİMA AÇIK’

Katar Merkezli olan El Cezire televizyonuna açıklamalarda bulunan Paşinyan, ‘Türkiye, Ermenistan ile sınırlarını kapatan taraf. Sınırın Ermenistan tarafı daima açık. Ermenistan, Türkiye'yle ön koşulsuz olarak diplomatik ilişkiler kurmaya hazır.’ dedi.

‘KADİFE DEVRİM’LE SARKİSYAN İKTİDARINI DEVİRMİŞTİ

Yaklaşık 6 gün süren sokak protestoları ile Sarkisyan iktidarını deviren ve buna ‘Kadife Devrim’ adını veren Paşinyan, Azerbaycan’da da bu değişimin yapılabileceğini belirtmişti. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Aliyev’in Azerbaycan halkının Ermeni devriminden etkilenerek benzer bir değişim yapmasından korktuğunu aktaran Paşinyan, Azerbaycan hükümetinin son zamanlarda artan saldırganlığının sebebinin de bu olduğunu öne sürdü.

 

Ermenistan Türkiye Azerbaycan Diplomatik ilişki Çağrı Paşinyan Sarkisyan