Erken Seçim'de Sandık Başında Olacaklar Dikkat: Alacakları Ücret Belli Oldu!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama sonrasında Türkiye erken seçime doğru yola çıktı. 24 Haziran 2018 günü yapılacak olan erken seçimler için yaklaşık 2 milyon kişinin görev yapacağı öğrenilirken seçimde görev yapacak olan kişilerin alacakları ücretinde belli olduğu öğrenildi. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama sonrasında Türkiye erken seçime doğru yola çıktı. 24 Haziran 2018 günü yapılacak olan erken seçimler için yaklaşık 2 milyon kişinin görev yapacağı öğrenilirken seçimde görev yapacak olan kişilerin alacakları ücretinde belli olduğu öğrenildi. İşte detaylar…

24 Haziran 2018 günü Türkiye seçim için sandık başına gidecek. Gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde sandık başında olacaklar için ücretler belli oldu. 

KİM NE KADAR ÜCRET ALACAK?

Seçim günü görevli olacaklar arasında bilindiği gibi sandık kurulu başkanları ve seçim sandık kurulu üyeleri, bina sorumlusu, memur, hizmetli ve şoförlerin yer aldığı biliniyor. Seçimde görev alacak olan bu kişilerin görev aldıkları gün üzerinden ödeme alacakları öğrenildi. Bu bağlamda en düşük ödemenin 1 günlük 88 lira en yüksek ödemenin ise 3 günlük 306 lira olduğu belirtildi.

İL VE İLÇE SEÇİM KURULUNDA GÖREV ALACAKLAR İÇİN ÜCRET TABLOSU

Başkanlar ve İl Seçim Kurulları Üyeleri 108 lira, İlçe Seçim Kurulları Üyeleri 93 lira, Seçmen Kütük Bürosu Müdürleri 104 lira, Seçmen Kütük Büro Zabıt Katipleri 99 lira, Seçmen Kütük Büro Hizmetlileri 88 lira, Memurlar 88 lira, Şoförler 88 lira ve Hizmetliler 88 liradan ücretlerini alacaklar.

ÜÇ GÜNLÜK ÜCRET NASIL ALINACAK?

24 Haziran 2018 seçimlerinde, kurs verilen sandık kurulu başkanı 3, memura 2 ve siyasi parti üyelerine 1 adet gündelik ücret ödeneceği belirtildi. Bu bağlamda 24 Haziran erken seçiminde görev alacak olan sandık kurulu başkanının eğitim alması durumunda 3 günlük 306 lira, sandık görevlileri kurs alması durumunda 3 günlük 186 lira ve bina sorumluları 3 günlük 306 liradan ücrete tabi tutulacak.

 

24 Haziran erken seçim Sandık görevlileri Sandık görevlileri ne kadar ücret alacak Türkiye