Erdoğan'dan Putin Tepkisi: Manidar

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın Türkiye'ye IŞİD'i vuracağının bilgisini vermesine rağmen ılımlı muhalif unsurlara karşı harekat yaptığını söyledi.

Bu durumu manidar olarak nitelendiren Erdoğan, Putin ile tekrar görüşeceğini bildirdi. Moskova’da bir hafta önce Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Putin'e Türkiye, Amerika ve Rusya ortak çalışma grubu önerdiğini, dışişleri bakanlarını görevlendirdiğini ve üzerinden bir hafta geçemden böyle bir hamlenin geldiğini söyledi. Al Jazeera Arapça’ya konuşan Erdoğan, Suriye'deki saldırılardan önce Rusya'nın Türkiye'ye "IŞİD'e karşı bir harekat yapacaklarını" söylediğini ama harekatın rejime karşı mücadele eden ılımlı unsurlara yapıldığı belirterek bu durumun da çok manidar olduğunu ifade etti. Putin ile yeniden görüşeceğini belirten Erdoğan, “Bu konudaki üzüntülerimi de kendisine aktarmak istiyorum. Attıkları adımı yeniden gözden geçirmelerini kendisinden isteyeceğim” diye konuştu.

abd-rusya Amerika Cumhurbaşkanı cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan erdoğan esad herşey manidar IŞİD işid son durum manidar putin Rusya rusya abd rusya suriye