Erdoğan ve Kılıçdaroğlu Danıştay Töreninde Zoraki Şekilde Tokalaştı!

TAKİP ET

16 Nisan referandumundan sonra oldukça fazla tartışma yaşayan ve araları kötü giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Danıştay'ın kuruluşunun 149. Yıl Dönümü Danıştay ve İdari Yargı Töreni sebebiyle bir araya geldi. İkilinin karşılaşarak zoraki tokalaşması ise objektiflerden kaçmadı.

16 Nisan referandumundan sonra oldukça fazla tartışma yaşayan ve araları kötü giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Danıştay’ın kuruluşunun 149. Yıl Dönümü Danıştay ve İdari Yargı Töreni sebebiyle bir araya geldi. İkilinin karşılaşarak zoraki tokalaşması ise objektiflerden kaçmadı.

Danıştay’ın 149. Yıl Dönümü sebebiyle düzenlenen törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. 

ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU EL SIKIŞTI

16 Nisan referandumundan sonra aralarında soğuk rüzgarlar esen ve gerilimin son bulmadığı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldıkları törende tokalaştı. Ancak bu tokalaşma sırasında Kılıçdaroğlu’nun hiç gülmediği Erdoğan’ın ise Kılıçdaroğlu’nun yüzüne bakmadan da olsa tebessüm ettiği gözlemlendi. 

TÖRENDE DANIŞTAY BAŞKANI KONUŞMA YAPTI

Yapılan törende konuşma yapan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, “16 Nisan 2017 tarihinde halk oylamasına sunulan ve kabul edilen değişiklikle Anayasamızda var olan kuvvetler ayrılığı ilkesi daha da belirgin hale getirilmiştir.” Yargı kararları ve yargıçlar eleştirilirken idarenin yandaşı ya da idarenin faaliyetlerine engel çıkaran bir güç gibi değerlendirilmemelidir. Kararlarımızın bilimsel eleştirisine açığız. Ancak yargı kararları, taraf menfaatlerine göre değil, objektif, bilimsel ve hukuki kriterlere göre değerlendirilmelidir. Ne yazık ki kimi zaman algı oluşturmak amacıyla subjektif, haksız, ölçüsüz eleştiri ve değerlendirmeler, yargının saygınlığına zarar verici olmaktadır. Olağanüstü halin ilanı ve bu süreçte kabul edilen KHK’ların amacı, devletin kurumlarını terör örgütü mensuplarından arındırmak ve demokrasiyi korumak olup kişilerin hak ve özgürlüklerine, amaç dışında herhangi bir sınırlama getirilmemiştir.” dedi.

 

danıştay töreni erdoğan kılıçdaroğlu referandum sonrası zoraki tokalaşma