Erdoğan Görüşmeyi Kabul Etmedi, Trump'ın Danışmanı Ankara'dan Ayrılıyor

TAKİP ET

ABD Başkanı Donald trump'ın Ankara'yı ziyaret eden Ulusal güvenlik danışmanı Bolton, Türkiye'den ayrılıyor.

ABD Başkanı Donald trump'ın Ulusal güvenlik danışmanı John Bolton, Suriye ve ortadoğu konusunu görüşmek üzere bugün Ankara'ya gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmeyen Bolton'ın Türkiye ziyareti kısa sürdü.

Bu sabah Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim kalın Mehmet Başkan Yardımcısı ile görüşen Bolton, Herhangi bir Bakanlığı bir araya gelmedi. 

Hafta sonu İsrail'de açıklamalar yapan Bolton, Terör örgütü YPG savunmuş ve sözleri Ankara'dan büyük tepki çekmişti. Bolton'ın Açıklamasının hemen ardından Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim kalın sert yanıt vermişti. Bolton'ın Ankara'yı terk etmesi ile ilgili olarak da Cumhurbaşkanlığı sözcülerinden kısa süre içerisinde açıklama gelmesi bekleniyor.

ERDOĞAN GRUP TOPNATISINDA "BOLTON'UN MESAJINI KABULLENMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti grup toplantısında ABD Başkanı Trump Ulusal güvenlik danışmanı Bolton ile ilgili sert tepki göstermiş ve şu ifadeleri kullanmıştı; "Bolton'un İsrail'den verdiği mesajı kabullenmemiz, yutmamız mümkün değil. Bunlar bu ülkede Kürt vatandaşım kimdir, PKK kimdir herhalde tanımıyorlar. Hiçbir zaman PKK terör örgütü, PYD terör örgütü hiçbir zaman benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz. Burada çok ciddi bir yanılgı içerisindeler. Teröre yeni bir tarif mi geliştirdiniz? Nereden çıkarsa çıksın eğer teröristse gereğini yaparız. John Bolton çok ciddi bir yanlış yapmıştır. Kim bu şekilde düşünüyorsa yanlış yapmıştır."