Erdoğan'dan 'kira fırsatçılığı' düzenlemesi: yasal düzenlemeyle izin vermeyeceğiz

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuk olduğu bir canlı yayında deprem bölgesi ve kira artışlarına ilişkin açıklamalarına yer verdi.

Yayında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afyonkarahisar'daydık. Muhteşem bir katılım vardı. Ardından Afyonkarahisar'da güzel bir müze açılışı yaptık. Uzun zamandır erteleniyordu, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ele almasıyla birlikte yapılmış oldu. Ardından Eskişehir'e gittik. Eskişehir'de bugüne kadar yapılmış olan mitinglerimizin en güçlüsünü yaptık diyebiliriz. Daha sonra gençlerle bir iftar yaptık.” şeklinde konuştu.

DEPREM BÖLGESİNDE SON GELİŞMELER NE?

Deprem bölgesindeki son durum hakkında bilgiler paylaşan Erdoğan, “Şu an bakanlığımız bütün imkanlarını seferber etmiş durumda. Biz daha önceki deneyimlerimizle Van'da, Bingöl'de uyguladık. Karadeniz'de uyguladık. Edindiğimiz bu tecrübeleri buraya da aktaralım istiyoruz. Ortalama olarak bir zamanlama yaptık. Birçok firma çalışıyor. Bütün firmaları seferber ettik. Bir yandan enkaz kaldırma çalışmaları bir taraftan konutların inşası devam ediyor. Biz diyoruz ki hafif hasarlı olan binalarda dahi tereddüt göstermeyelim. Sıfırdan yıkalım ve buralarda da zemin sağlıklı olan yerlerde yapalım diyoruz. Zemin artı 3 bilemediniz 4. Bu hassasiyetler içinde adımları atıyoruz. İşallah bunları da yetiştirmenin gayreti içinde olacağız. Süreci hızla tamamlayacağız.” ifadelerini kullandı.

KİRA ARTIŞLARI İLE MÜCADELE

Kira artışları hakkında yasal düzenleme yapacaklarını ifade eden Erdoğan, “Gayrimenkullerde hak kaybı olmaması için titiz bir çalışma yürütüyoruz. Daha önceki afetlerde bunu yaşadık. Bir hak kaybı söz konusu olmadı. Bu deprem sonrasında da aynı hassasiyet içindeyiz. Şehirlerimizde inşa edilen yeni yerleşim alanlarıyla yeni cazibe merkezleri de ortaya çıktığı için kiralık ev bulmak da daha kolay hale geliyor. Kiraların büyük şehirlerde ciddi şekilde yükseltildiği görüyoruz. Bu ahlaki ve vicdani değildir. Bu fırsatçılıktır buna da yasal düzenlemeler ile izin vermeyeceğiz, seçimden sonra üzerine gideceğiz.” açıklamasında bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan kira zamları eurodan şok artış artış