Erdoğan'dan CHP'ye "Siz kimin militanısınız"

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın 'Artık rektöründen başçavuşuna, uzman çavuşuna kadar herkes AK Parti militanı' şeklindeki sözlerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu milletin hakimine, askerine, polisine, öğretmenine laf edenler, siz kimin ve neyin militanısınız?" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na canlı bağlantıyla katıldı. AK Parti'nin üye sayısının 11 milyonu geçtiğini belirten Cumhubaşkanı Erdoğan, "Bu insanların her birini kutlu davamızın anlatıcısı, savunucusu haline getirmemiz de önemlidir. Kritik öneme sahip 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı'yla hem cumhurbaşkanlığından, hem Meclis'te zaferle çıkacağız" diye konuştu. 

"7 GÜN 24 SAAT VATANDAŞ İLE OLACAĞIM"

7 gün 24 saat vatandaş ile olacağını ve herkesin desteğini alacağını belirten Erdoğan şunları söyledi, "AK Parti milletim tarafından kurulan bir partidir. Burası siyasi, sosyal veya ekonomik kariyer kurumu değil, hizmet ocağıdır. İşine dört elle sarılmayan hiç kimsenin AK Parti'de sorumluluk üstlenme hakkı yoktur. Önce kendi kadrolarımızı, ardından üyelerimizin tamamını, bir parti faaliyeti ortaya koyacağız. Bu kutlu ve tarihiz vazifede her birinize muvaffakiyetler diliyorum."

"CHP 3 MAYMUNU OYNUYOR"

CHP içerisinde taciz, tecavüz, hırsızlık ve ahlaksızlıklar yaşandığını belirten Erdoğan, "CHP yönetiminin yüzlerinin kızarmayışından dolayı duyduğum üzüntüyü dile getirmiştim. Bu skandalların ortaya çıkmasının üzerinden 2 ay geçmiş olmasına rağmen CHP cenahı hala 3 maymunu oynamayı sürdürüyor" ifadesini kullandı.

CHP SKANDALLARI UNUTTURMAYA ÇALIŞIYOR!

CHP'nin bu skandalları unutturmaya çalıştığını belirten Erdoğan, "Benzer meselelerde ortalığı birbirine katan sosyal medya silahşörleri mesele CHP olunca sus pus kesildiler. Gerçekler yüzlerine çarpıldığı hala pişkinlikle yalanlarına devam ediyorlar. Her hafta bir başka memur grubunu tehdit ediyorlar" diye konuştu.

ENGİN ALTAY’IN AÇIKLAMALARINA TEPKİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisine yönelttiği eleştirilerine CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın "Artık rektöründen başçavuşuna, uzman çavuşuna kadar herkes AK Parti militanı" şeklindeki ifadesini hatırlatarak devam etti. Erdoğan şöyle konuştu: "CHP kendisine oy vermeyen öğretmeni öğretmen, rektörü rektör, polisi polis saymıyor. Son olarak bu partinin yöneticilerinden biri çıkıp 'başçavuşudan uzman çavuşuna kadar' diyerek kahraman ordumuzun mensuplarına saldırdı. Tabii bunlar geçmişte vesayetin karşısında hazır olan rektöre, savcıya alıştılar. Şimdi bu ülkenin tüm kamu görevlilerinin devletin ve milletin emrinde görev yaptığını görünce tahammül edemiyorlar.

"ÇOK ŞÜKÜR ÜLKEMİN VE MİLLETİMİN MİLİTANIYIM"

Şimdi astsubayları ve uzman çavuşları menzile aldıklarına göre muvazeneyi iyice kaybettiler. Neymiş? Bunların hepsi AK Parti militanı olmuş. Bunlara en güzel cevabı emekli bir astsubayın yüreğinden kopan şu ifadeler veriyor: 'Ben başçavuşum, ben uzman çavuşum, ben ülkemin bütünlüğünde gözü olanlara karşı militanım. Ben ezana dokunan dillerin karşısında, askerimi, polisimi, çocuklarımı şehit edenlerin karşısında militanım. Çok şükür ülkemin ve milletimin militanıyım. Peki siz kimin, neyin militanısınız?'

"SİZ KİMİN VE NEYİN MİLİTANISINIZ?"

Biz de bu kardeşimiz gibi soruyoruz. Bu milletin hakimine, askerine, polisine, öğretmenine laf edenler; siz kimin ve neyin militanısınız? Bölücü örgütün siyasi uzantılarıyla kol kola yürüyenler, siz kimin ve neyin militanısınız? Her mikrofon uzatıldığında ülkemizi yurt dışına şikayet edenler, siz kimin ve neyin militanısınız? Girdiği her seçimde sokaktaki iki kişiden birinin oyunu alan partiye bu ithamı yapanlar, kimlerle hangi işleri çevirdiğini milletimiz bilmiyor mu sanıyorlar?

"MİLLETİMİZ HESABINI SORAR"

Gizli ittifaklar kurdukları terör örgütü güdümlü partileri milletimiz görmüyor mu sanıyorlar? Eğer öyle sanıyorlarsa aldanıyorlar, milletimiz hepsinin hesabını vakti geldiğinde sorar. Hukuk, bu konuların adli taraflarıyla ilgili olarak kendi üzerine düşeni yapacaktır. Bize düşen, o gün gelene kadar bu taciz, tecavüz, hırsızlık, ahlaksızlıkların faturasını CHP'nin önüne koymaya devam etmek."

2023 VURGUSU!

Erdoğan, sözlerini noktalarken Türkiye'yi küresel düzende hak ettiği yere taşımak için çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. 2020 yılının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının gölgesinde geçtiğini hatırlatan Erdoğan, buna rağmen yatırım ve bütçede oldukça iyi sonuçlar aldıklarını söyledi. Erdoğan, şunları ifade etti: "Son bir gayretle Türkiye'yi oyunun dışına itmek, rayından çıkarmak, hedeflerinden koparmak isteyenler ellerindeki tüm kozları sahaya sürmüş durumda. Buna karşı dostlarımızın desteğini de yanımızda hissediyoruz. 2023 seçimleri bu tarihi sürecin başarısı açısından da önemlidir."