Erdoğan Cemal Kaşıkçı Cinayeti Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kaşıkçı cinayeti hakkında ses kaydının Suudi yetkililere dinletilmesinin ardından almış olduğu tepkileri anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kaşıkçı cinayeti hakkında ses kaydının Suudi yetkililere dinletilmesinin ardından almış olduğu tepkileri anlattı. 

Vahşi bir şekilde öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından soruşturma devam ederken ortaya ünlü gazetecinin öldürüldüğü ana ait ses kayıtları ortaya çıkmıştı. Ses kayıtları geçtiğimiz günlerde Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen yurt dışı ziyaretinde ABD Başkanı Donald Trump başta olmak üzere pek çok ülkenin liderlerine dinletildi. 

Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalar sonrasında ses kaydını dinleyen liderlerin son derece rahatsız oldukları ve vahşetin boyutunun bir kez daha ortaya çıktığını anlattı. Vahşetin çözülmesi adına diğer ülkelerinde destek vermesi gerektiğine dikkat çekti. 

SUUDİ İSTİHBARATÇI BÜYÜK ŞAŞKINLIK YAŞAMIŞ

Ardından ziyaretleri sırasında görüştüğü Suudi istihbaratçı ile de ses kaydı üzerine bir konuşma geçtiğini anlattı. Vahşi ses kaydını dinledikten sonra istihbaratçının kendisine 'Bunu yapan kişi herhalde eroin almış' diyerek şaşkınlığının ne kadar büyük olduğunu ortaya koyduğunu belirtti. Kaşıkçı cinayeti hakkında Trump ile yapılan görüşmelere Merkel ile Macron'un da dahil edildiğini anlattı. Cinayetin çok önceden planlandığı ve Suudi Arabistan'ın üst makamlarından emrin geldiği ifade edildi. Ancak cinayet emrinin kim tarafından verildiği, katillerin kim olduğu, cesedin nerede olduğu, gömüldüyse nereye, parçalandıysa nasıl kaçırıldığının bulunması için diğer ülke liderlerinin de gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğine vurgu yaptı.

recep tayyip erdoğan cemal kaşıkçı cinayeti suudi arabistan ses kaydı