Erdoğan ABD'ye Sert Sözlerle Yüklendi! "Bunu Kimse Yutmaz"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da AK Parti'nin 6. İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu ve ABD'ye sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, "Sen YPG'ye bu silahları vereceksin sonra sizinle stratejik ortağız diyeceksin. Bunu kimse yutmaz" dedi. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ’da AK Parti’nin 6. İl Kongresi’nde açıklamalarda bulundu ve ABD’ye sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, "Sen YPG'ye bu silahları vereceksin sonra sizinle stratejik ortağız diyeceksin. Bunu kimse yutmaz" dedi. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Elazığ’da düzenlenen 6. İl Kongresi’ne katılım gösterdi ve burada önemli açıklamalarda bulundu. Elazığ’ın Türkiye için önemli bir il olduğunu söyleyen Erdoğan, terörle mücadele konusunda Elazığ’dan da büyük destek aldıklarını söyledi. Vatanı bölmeye çalışan her terör örgütünün ünlerine girmeye devam edileceğini söyleyen Erdoğan, “Vatanımızı bölemeyecekler. Kim bölmeye teşebbüs ederse F16'larımızla, tanklarımızla toplarımızla inlerine gireriz. Herkes haddini bilecek. Bu millete saldıranlar bedelini ağır ödeyecek bunu bilecekler. Fırat Kalkanı harekatı bunun örneğidir. Durmak yok aynen yola devam” dedi.

ABD’YE SERT SÖZLER

ABD’nin terör örgütü YPG’ye vermiş olduğu silahlardan bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, böyle müttefikliğin olmayacağını söyledi. ABD’nin Türkiye ile sürekli olarak stratejik müttefik olduğunu söylemesini de eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem terör örgütüne silah verip hem de Türkiye için böyle konuşulmasını kimsenin yutmayacağını dile getirdi.

Suriye’de bulunan terör örgütlerine destek veren ülkelerin kendilerini testten geçirmesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buradan Suriye'deki terör örgütünü destekleyen müttefiklerimizi kendilerini test etmeye davet ediyorum. Suriye'de terör örgütüne Amerika'nın gönderdiği silah sayısı 4 bin 900 TIR. Bunları biz biliyoruz. Böyle müttefiklik olmaz. Sen YPG'ye bu silahları vereceksin sonra sizinle stratejik ortağız diyeceksin. Bunu kimse yutmaz. Silahları derme çatma havaalanlarına inerek örgüte teslim ettiğini biliyoruz. Yarın bölgede bir sıkıntı yaşanırsa bu yalanlarla bizi oyalayanlardır. Türkiye olarak hala ve samimiyetimle bölge politikalarımızı Amerika ile yürütmek istiyoruz ama bu tek tarafın isteği ile olmaz. Yılanla yatağa giren neticelerine katlanır” ifadelerine yer verdi.  

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan erdoğan politika AK Parti Elazığ haberleri ABD YPG terör operasyonu