EPDK doğalgaz faturalarının iptal edilmesini istedi

TAKİP ET

EPDK, mevzuata aykırı fatura düzenleyen İGDAŞ'tan 35 günü geçen faturaların iptal edilmesini istedi.

EPDK, mevzuata aykırı fatura düzenleyen İGDAŞ’tan 35 günü geçen faturaların iptal edilmesini istedi.

İstanbul’da doğalgaz kullanıcısı vatandaşların faturaların yüksek geldiği yönündeki şikayetleri sonrasında incelemelerde bulunan EPDK, İGDAŞ’ın mevzuata aykırı fatura düzenlediğini tespit etti ve İGDAŞ hakkında soruşturma başlattı. Ayrıca EPDK, 35 günü geçen faturaların iptal edilmesini istedi.

Faturaların Geç Okunduğu Ortaya Çıktı

İstanbul’da doğalgaz kullanıcısı vatandaşlar son gelen faturaların bir önceki aya göre daha fazla gelmesinden dolayı İGDAŞ’a yoğun bir tepki gösterdi. Bu tepkiler sonrasında ise EPDK faturalar üzerinde incelemelerde bulundu ve faturaların geç okunduğu ortaya çıktı. Faturaların ortalama 35 günü geçmemesi gerekirken 40-45 günlük fatura kesildiği görüldü. Bu tespitler sonrasında ise EPDK, İGDAŞ hakkında soruşturma başlattı.

İGDAŞ’a Yazı Gönderildi

Bu olay sonrasında ise EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz imzalı İGDAŞ’a bir yazı gönderildi ve yazılı bildirimde faturaların okunma süresinin 25 günden az 35 günden fazla olamayacağı hatırlatıldı. İGDAŞ’ın mevzuata aykırı fatura okuyamayacağının da belirtildiği yazıda bir daha böyle bir mağduriyet yaşatılması durumunda daha ağır bir idari yaptırımın uygulanacağı hatırlatıldı.

Faturaların İptali İstendi

Konuya ilişkin bir açıklama yapan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, İGDAŞ’ın yarattığı bir mağduriyet olduğunu ve bunu bir an önce telafi etmeleri gerektiğini söyledi. İGDAŞ’tan okunma süresi 35 günü geçen faturaların ise iptal edilmesi istendi.   
 
 

igdaş doğalgaz faturası epdk