Enkazdan çıkarılan 78 kilo altının sahibi bulundu

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerinin ardından enkaz kaldırma çalışmaları esnasında bir kepçe operatörü altınla dolu bir çanta buldu. İhbarın ardından enkaza gelen polis, altın dolu çantayı tutanak tutarak teslim aldı. Kime ait olduğu merak konusu olan altınlar Kahramanmaraş'ın ünlü kuyumcusu İbrahim Zabun'a ait olduğu tespit edildi.

Sabah gazetesinin haberine göre; depremde enkaz altında kalan 12 Şubat İlçesi Binevler Mahallesinde yer alan Pentapark Apartmanındaki kurtarma işlemlerinden sonra ekipler enkaz kaldırma işlemine başladı. Enkazda ekskavatör ile çalışma yürüten operatör, moloz yığınlarını kamyona doldurduğu esnada bir çantanın olduğunu gördü.

Çantanın içine bakan operatör ve işçiler kilolarca altın kemer fark etti. Altın kemer dolu çantanın açıldığı anlar ise bir cep telefonu kamerası ile kayıt edildi.

ALTINLAR KUYUMCUNUN ÇIKTI

Kepçe operatörünce bulunan altın kemer dolu çanta polis ekiplerine tutana ile teslim edildi. Altınların Kahramanmaraş'ın ünlü kuyumcusu olan İbrahim Zabun'un olduğu belirlendi. Pentapark Apartmanında ikamet ettiği öğrenilen İbrahim Zabun ve çocuklarının ise enkazdan sağ çıkıp çıkmadığı ise henüz belirlenemedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kuyumculara altın satışı yaptığı ifade edilen İbrahim Zabun'un dairesinin yer aldığı apartmanın enkazından çıkan altın kemerlerin her birinin ise 10 bin dolar olduğu ifade edildi.

 

Kahramanmaraş