Enkazdan 75. saat sonra çıkarılan Melek, hastanede hayatını kaybetti! Geriye videosu kaldı

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan binanın enkazı altına kalan Canan Güneş ile oğlu Mehmet Güneş hayatlarını kaybetti, kızı Melek ise 75. Saatin ardından başarıyla çıkarıldı. Mide kanaması sebebiyle 5 günün ardından yaşamını yitiren Melek'ten geriye hastanede, enkaz altında yaşadıklarını aktardığı videosu kaldı.

Kahramanmaraş’ta depremlerde, Malik Ejder Caddesi'nde yer alan 5 katlı binanın yıkılması ile Canan Güneş, kızı Melek ve oğlu Mehmet göçük altında kaldı. Bu esnada Kıbrıs'ta aşçılık yapan 44 yaşındaki baba Zekeriya Güneş, Kahramanmaraş'a geldi.

75 SAAT SONRA ENKAZ ALTINDAN ÇIKARILMIŞTI

Güneş'in eşi ve oğlunun ölü bedenleri bulundu. Kızı Melek ise 75'inci saatin ardından arama çalışmasında sağ çıkarıldı. Ankara'da hastaneye götürülen Melek, 5 gün aranın ardından mide kanaması sebebiyle yaşamını yitirdi.

HASTANEDE HER ŞEYİ ANLATMIŞTI

Melek'ten geriye, akrabalarının hastane odasında çektiklerin görüntü kaldı. Görüntülerde Melek Güneş'in, "Babam aradı. Açtım 'Alo' dedim ama sesim gitmedi. Ondan sonra yine deprem oldu. Bu sefer aşağıya çöktük. Onu hissettim. Elimi attığım yerde su vardı. Kaç kere ses duydum. Hiç uyumadım" ifadelerini kullandı.

"TELEFONDA KONUŞURKEN ŞAKALAŞTIK, SONRA HEPSİ GİTTİ"

Ailesini toprağa defneden baba Zekeriya Güneş, yaşadığı acının tarifi olmadığını, oturdukları cadde deprem nedeniyle tüm binaların yıkıldığını ifade ederek, "Ben o gün Kıbrıs'taydım. Akşam 1 saat telefonla konuşmuştuk. Ayın 14'ünde izne gelecektim. Kızım Bayburt'ta yüksekokulda okuyordu. O da eve dönmüştü. Oğlum ise telefon istiyordu, geldiğim gün alacaktık. Konuşurken güldük, şakalaştık. Ondan sonra ses seda yok. Hepsi gitti, her şey bitti. Oğlumun mezarına çok sevdiği Türk bayrağını getirdim. Bu bayrağı 5 yaşındayken çarşıda görmüş ve çok istemişti. Aldıktan sonra odasına asmıştı. Ona emanetini getirdim. Oğlumun da kızımın da vatan sevgisi başkaydı. Atatürkçülerdi" şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş deprem enkaz