Emmy Ödülleri Sahiplerini Buldu

TAKİP ET

67'si düzenlenen televizyonun Akademi Ödülü kabul edilen Emmy'ye bu yıl "Game of Thrones" damga vurdu.

67. Emmy Ödül Töreni, dün gece Los Angeles'ta gerçekleşti. Aktör Andy Samberg'in sunumunu yaptığı 2015 yılının ödül gecesine "Game of Thrones" damgasını vurdu. Drama dalında, En İyi Dizi, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerine sahip olan Game of Thrones bu yıl toplamda 12 ödül kazandı. Komedi dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülünü Transparent'teki rolü ile Jeffrey Tambor alırken, komedi dalında En İyi Yönetmen ödülünü yine Transparent dizisi ile Jill Soloway aldı.

1993 yılından bu yana yayınlanana ve Ağustos ayında yayına son veren Jon Stewart'ın programı En İyi Talk Şov, İyi Talk Şov Yazarlığı ve Yönetmenliği olmak üzere 3 ödül kazandı.

Drama dalında En İyi Yönetmen ödülü "Game of Thrones" ile Davis Nutter'e giderken, Drama dalında En İyi Senaryo Ödülü ise David Benioff ve D.B. Weiss'in oldu. Yine Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü "How To Get Away with Murder" dizisi ile Viola Davis aldı.

ABC'de yayınlanan "American Crime" dizisinde Müslüman bir kadını canlandıran Amerikalı Regina King, TV Filmi ve Mini Dizi salında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. [caption id="attachment_14701" align="aligncenter" ] Regina King[/caption]

KOMEDİ DALINDA;

En İyi Dizisi: Veep

En İyi Yönetmen: Jill Soloway (Transparent)

En İyi Senaryo: Simon Blackwell, Armando Lannucci ve Tony Roche (Veep) En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Allison Janney (Mom) [caption id="attachment_14702" align="aligncenter" ] Allison Janney[/caption] En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Tony Hale (Veep) En İyi Kadın Oyuncu: Julia Louis-Dreyfus (Veep) En İyi Erkek Oyuncu: Jeffrey Tambor (Transparent) En İyi Kadın Konuk Oyuncu: Joan Cusack (Shameless) En İyi Erkek Konuk Oyuncu: Bradley Whitford (Transparent) DRAMA DALINDA; En İyi Dizi: Game of Thrones En İyi Kadın Oyuncu: Viola Davis (How To Get Away with Murder) En İyi Erkek Oyuncu: Jon Hamm (Mad Men) [caption id="attachment_14703" align="aligncenter" ] Jon Hamm[/caption] En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Uzo Aduba (Orange Is The New Black) En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Peter Dinklage (Game Of Thrones) [caption id="attachment_14704" align="aligncenter" ] Peter Dinklage[/caption] En İyi Kadın Konuk Oyuncu: Margo Martindale (The Americans) En İyi Erkek Konuk Oyuncu: Reg E. Cathey (House of Cards) En İyi Yönetmen: David Nutter (Game of Thrones) En İyi Senaryo: David Benioff ve D.B. Weiss (Game of Thrones) TV FİLMİ VE MİNİ DİZİ DALINDA; En İyi Televizyon Filmi: Bessie En İyi Kadın Oyuncu: Frances McDormand (Olive Kitteridge) En İyi Erkek Oyuncu: Richard Jenkins (Olive Kitteridge) En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Regina King (American Crime)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Bill Murray (Olive Kitteridge)

En İyi Yönetmen: Lisa Cholodenko (Olive Kitteridge) En İyi Senaryo: Jane Anderson (Olive Kitteridge) En İyi Mini Dizi: Olive Kitteridge

TALK SHOW DALINDA;

En İyi Talk Şov Serisi Yazarlığı: "The Daily Show With Jon Stewart"

En İyi Talk Şov: "The Daily Show With Jon Stewart" En İyi Yarışma Programı: "The Voice"  

emmy awards emmy awards 2015 emmy kazananları emmy ödül töreni emmy ödülleri game-of-thrones mad men veep