Emiliano Sala'yı Taşıyan Uçağın Enkazında Ceset Bulundu!

TAKİP ET

Arjantinli futbolcu Emiliano Sala'yı Fransa'dan İngiltere'ye Götürürken radardan kaybolan özel uçağın enkazına manş Denizi'nde ulaşıldı. Uçağın enkazının fotoğrafı paylaşılırken bir de ceset bulunduğu açıklandı.

İngiltere basınında son dakika olarak yer alan haberlere göre Premier Lig oyuncusu Emiliano Sala’yı Taşıyan uçağın enkazı Manş Denizi'nde bir arama botu tarafından bulundu. Aramalara öncülük eden yetkili istemen Kazım konumunun İngiltere hava kazaları araştırma birimine aktarıldığını ve konuya ilişkin Yarın resmini bir açıklama yapılacağını söyledi.

CESET DE BULUNDU

Açıklama yapan yetkili ise hem futbolcunun hem de pilotunu ailelerinin gelişmeye da hayır polis tarafından bilgilendirildi yeni söyledi. Uçak 22 Ocak tarihinde Fransa'nın Nantes kentinden göllerin başkenti Cardiff’e yola çıkmış, Mans Denizi üzerinde kaybolmuştu. Uçağın radardan kaybolmasının ardından futbolcu Sala ve pilottan Umut kesilmişti. Arama çalışmalarının devam etmesi için ünlü futbolcunun hayranlarının başlattığı kampanya da 260 bin sterlin toplanmış kampanyaya Manchester City oyuncusu İlkay Gündoğan da katılmıştı. Futbolcu Sala, Prömiyer Lig takımı Cardiff City ile 15 milyon sterlinlik sözleşme imzalamıştı.

Futbolcuyu Taşıyan özel uçağın pilotu eski savaş pilotu olan David Ibbotson’un uçuş öncesinde Facebook üzerinden yaptığı konuşmada, “İniş sistemleri konusunda biraz paslanmışım’’  dediği görülmüştü. Cardiff Futbol kulübü başkanı Mehmet Dalman, “Sala’ya tarifeli uçak göndermeyi teklif ettik. Kendisi daha önceden de uçuş gerçekleştirdiği özel uçağı ve pilotu tercih etti"Ifadelerini kullanmıştı.