Emekliye Bayram İkramiyesinde Miktar Maaşa Göre mi Belirlenecek?

TAKİP ET

Emeklileri bayram öncesi alacakları bin lira ikramiyenin heyecanı sardı. İkramiye ödemesi ile ilgili ayrıntılarda ortaya çıktı.

Emeklileri bayram öncesi alacakları bin lira ikramiyenin heyecanı sardı. İkramiye ödemesi ile ilgili ayrıntılarda ortaya çıktı. Emekli ikramiyesinden yeni emekli olanlar ile vefat eden emeklilerin yakınları da istifade edebilecek.

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakınları ile gaziler, vazife ve harp malullüğü alan er ve erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı alanlar, şampiyonluk elde eden sporcular, Kıbrıs, Kore ve İstiklal Savaşı gazileri ile terörden zarar gördüğünden dolayı aylık alan siviller ile bu hak sahipleri vefat etmişler ise hak sahiplerinin yakınları istifade edebilecek. 

Emekli ve malullerin aldıkları maaş dikkate alınmadan Ramazan ve Kurban bayramlarından önce bin lira ikramiye ödemesi yapılacak. Diğer hak sahiplerinin alacağı ikramiyeler ise hisse ya da iş göremezlik derecesine göre belirlenecek. İkramiye ödemelerinde hiçbir kesintiye gidilemeyeceği gibi haciz işlemi de uygulanamayacak. 
Bayram öncesinde yapılacak ikramiye ödemelerinin tarihleri ise Sosyal Güvenlik

Kurumunca ilan edilecek. Emeklilerin maaş hesaplarına yatırılacak olan ikramiyelerin, Haziran ayının başından itibaren ödenmeye başlaması bekleniyor. 

İkramiyeler bir kereye mahsus değil, her dini bayramdan önce ödenecek. İlk aşamada bin lira olarak belirlenen ikramiyenin sonraki yıllarda ise enflasyon oranıyla orantılı olarak artması bekleniyor. 

 

emekli bayram ikramiyesi SGK Bağ-Kur Emekli Sandığı