Emeklilere Müjde Geldi! Maaş Farkı Perşembe Günü Hesaplara Yatacak

TAKİP ET

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Emekli Sandığı'ndan emekli, vazife malülü, malul, dul ve yetim aylığı alanların farklarının 26 Temmuz Perşembe gününden itibaren hesaplara yatacağı belirtildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Emekli Sandığı'ndan emekli, vazife malülü,  malul,  dul ve yetim aylığı alanların farklarının 26 Temmuz Perşembe gününden itibaren hesaplara yatacağı belirtildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre Bağkur ve SSK kapsamında emekli, dul ve yetim gelir veya aile olanların 2018 Temmuz ayı artışı ile hesaplanan aylıklarının ödeme günlerinde zamlı ödeneceği belirtildi. Yapılan açıklamada, 1 Temmuz 2018 den itibaren geçerli olan 2 milyon 179 bin 456 kişinin fark tutarlarının aylıklarına aldıkları banka şubelerine gönderilerek 26 Temmuz tarihinde ödemelerinin yapılacağı belirtildi.  Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamada aylıklarını her ay alanlar ve üçer aylık olarak alanlar için uygulanacak ödeme şekli şu şekilde belirtildi;

1. Grupta Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde aylık alanlara; Temmuz ayı olmak üzere 1 aylık tutarında,

2. Grupta Haziran-Temmuz-Ağustos döneminde aylık alanlara; Temmuz ve ağustos
Ayları olmak üzere 2 aylık tutarında,

3. Grupta Temmuz-Ağustos-Eylül döneminde aylık alanlara; Temmuz, ağustos ve eylül ayları olmak üzere 3 aylık tutarında aylıklarını her ay alanlara ise Temmuz ayına ait 1 aylık tutarında ödeme yapılacak.

Yapılan açıklamada emeklilere ödenecek toplam fark tutarının 591 milyon 133 bin 92 lira 16 kuruş olduğu belirtildi.

 

emekli maaşları emekli maaş farkı emekli zam farkı son dakika son dakika haberi