Emekli Maaşına Zam Ne Zaman Gelecek?

TAKİP ET

Emekli maaşlarıyla ilgili yapılacak düzenleme hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Fazla uzamaz, yani en kısa zamanda düzenlemeyi yapacağız. 2024 yılına İnşallah bu kararları almış olarak gireceğiz." dedi.

New York'ta düzenlenen 78. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazeteciler tarafından kendisine sorulan emekli maaşıyla ilgili düzenleme hakkında soruyu da yanıtladı. 

Emekli maaşıyla ilgili düzenlemenin ne zaman yapılacağı sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fazla uzayacağını düşünmüyorum. Yani en kısa zamanda bu düzenleme yapılacak. İlgili bakanım, konuyla ilgili çalışmalarına devam ediyor. Türkiye'ye döndüğüm zaman kendisiyle bir araya gelerek ne durumda oldukları ve ne yaptıkları hakkında bilgileri alacağız. Ama 2024 yılına inşallah bu kararları almış olarak gireceğiz." şeklinde konuştu. 

Ekonomik problemleri çözüme kavuştururken memurların ve işçilerin yanı sıra emeklileri de enflasyona ezdirmemek için ellerinden gelen gayreti iktidar olarak gösterdiklerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu konuda iktidar olarak attığımız adımlar mevcut. Emeklilerimizin sıkıntılarının farkındayız. Toplumun her kesimi için adımlar attığımız gibi emeklilerin de yaşam koşullarını iyileştirecek gerekli adımları atacağız. Uyguladığımız Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla oluşacak refah artışından toplumun her kesimi gibi emeklilerimiz de payını alacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada emeklilerimizin hak ettikleri refah düzeyinde yaşamlarını sürdürmeleri için çabalayacağız." ifadelerine yer verdi. 

Recep Tayyip Erdoğan emekli maaşı zam refah payı