Elektrik Tellerine Takılan Kuşu Kurtaran Kahraman Çoban'dan Üzen Haber: Elleri Kesilecek!

TAKİP ET

Ağrı Diyadin ilçesine bağlı olan Günbuldu Köyü'nde çobanlık yapmakta olan 17 yaşındaki Ramazan Taşdemir bir kuşun hayatını kurtardı. Kanadı elektrik tellerine takılan bir kuşu kurtarmak pahasına elektrik direğine çıkan ve kuşu kurtarmayı başaran genç çoban kuşun hayatını kurtardı ancak elektrik akımına kapıldı. Hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki Ramazan'dan üzen bir haber geldi.

Ağrı Diyadin ilçesine bağlı olan Günbuldu Köyü’nde çobanlık yapmakta olan 17 yaşındaki Ramazan Taşdemir bir kuşun hayatını kurtardı. Kanadı elektrik tellerine takılan bir kuşu kurtarmak pahasına elektrik direğine çıkan ve kuşu kurtarmayı başaran genç çoban kuşun hayatını kurtardı ancak elektrik akımına kapıldı. Hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki Ramazan’dan üzen bir haber geldi.

Ağrı Diyadin ilçesine bağlı olan Günbuldu Köyü’nde 9 Ekim 2017 tarihinde meydana gelen olay herkesi üzdü. Henüz 17 yaşında olan ve köyde çobanlık yapan Ramazan Taşdemir yaylada çobanlık yaptığı hayvanları otlattığı esnada elektrik tellerine kanadı takılan bir kuş gördü. Kuşu görür görmez kurtarmak isteyen genç çoban hayvanlarını bırakarak elektrik direğine tırmanmaya başladı. Direğe çıkan ve yardıma ihtiyacı olan kuşa ulaşan Ramazan Taşdemir kanadı tellere takılan kuşun hayatını kurtardı ancak direkten indiği sırada belindeki su matarasının yüksek gerilim hattına değmesiyle elektrik akımına kapıldı.

TELDE BİR BUÇUK SAAT ASILI BEKLEDİ

Akıma kapılan Taşdemir, direkten düşmemek için telleri tutmak zorunda kaldı. Yaklaşık bir buçuk saat tellere tutunarak direkte asılı kalan genç çoban ihbar üzerine olay yerine gelen TEDAŞ ekiplerince direkten kurtarıldı. Ambulansla Ağrı Devlet Hastanesine kaldırılan ve tedavi altına alınan Taşdemir’in buradaki ilk müdahalesinin ardından Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Servisine sevk edildiği bilgisi alındı. Tedavisi halen devam eden genç çocuğun ellerinde üçüncü derece yanık olduğunu söyleyen doktorlar talihsiz gencin ellerinin bilek hizasından kesileceğini belirtti. 

 

ağrı 17 yaşında çoban elektrik telleri kuş elektrik akımı elleri kesilecek Ramazan Taşdemir