Elazığ Merkezli 5,2 Şiddetindeki Deprem, Çevre İlerden de Hissedildi

TAKİP ET

Elazığ'a bağlı Sivrice ilçesinde 5,2 şiddetinde deprem yaşandı. Yerin 9,4 km altında meydana gelen depremi Diyarbakır, Tunceli, Bingöl, Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş illeri de hissetti.

Elazığ’a bağlı Sivrice ilçesinde 5,2 şiddetinde deprem yaşandı. Yerin 9,4 km altında meydana gelen depremi Diyarbakır, Tunceli, Bingöl, Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş illeri de hissetti.

AFAD, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 5,2 şiddetinde meydana gelen depremin saatini 20.31, derinliğini ise 9,4 km olarak açıkladı. Ayrıca AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu tarafından yapılan açıklamada depremin hissedildiği iller ve köyler ile irtibat kurulduğu ve gelişmelerin takip edildiği ifadelerine yer verildi.

Elazığ’da yaşanan 5,2 şiddetindeki depremin ardından sadece 1,5 saat içerisinde 10 artçı sarsıntı daha meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada artçı sarsıntıların 1.1 ile 3.3 arasında olduğu bilgisine yer verildi.

Elazığ’da yaşanan depreme çalıştığı kafede yakalanan ve çok korktuğunu ifade eden Ramazan Bülbül, “Deprem olduğu esnada kasada görevdeydim. O kadar büyük bir sarsıntı meydana geldi ki bir an büyük bir deprem olacağını düşündüm. Deprem anında kafede bulunan müşterilerimizde büyük bir teleşa kapılarak panikledi. Hepimiz, büyük bir korku yaşadık. Sarsıntılar geçtikten sonra rahat bir nefes aldık. Deprem anında iş yerimizde herhangi bir maddi ve manevi kayıp yaşanmadı. Beni en fazla korkutan ise yanımda bulunan demir korkuluğun yere düşmesi ile müşterilerimizin sesleri oldu. Bu benim ilk deprem tecrübemdi.” ifadelerine yer verdi.  

AFAD tarafından yapılan açıklamada depremde herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadığı, ilçeye bağlı bazı köylerde maddi hasar meydana geldiği bildirildi.   

Elazığ Sivrice AFAD deprem son dakika