Ekipler Hemen Harekete Geçti! Iraklı Kadın, İnternetten Parayla Satmaya Çalıştı

TAKİP ET

Bolu'da Irak uyruklu bir kadının sosyal dayanışma ve yardımlaşma Vakfı'ndan ücretsiz olarak verilen 70 torba kömür internet üzerinden torbası 12 liradan satışa çıkarması üzerine İl Göç İdaresi soruşturma başlattı.

Bolu'da yaşayan Irak uyruklu H.A. isimli kadın, Sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakfı tarafından göçmenlere yapılan yardım çerçevesinde ücretsiz olarak dağıtılan 70 torba kömür aldı. Daha sonra kadın ikinci el alım satım yapılan bir internet sitesi üzerinden kömürleri torbası 12 TL'den satışa çıkardı. İnternete yüklenen fotoğraflar da  'Para ile satılamaz'  ibaresini ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı logosu gören vatandaşlar durumu hemen yetkililere haber verdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Vatandaşların ihbarı üzerine hemen harekete geçen Bolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlileri kadının beşkavaklar Mahallesinde bulunan evine gitti. Kadına yardım olarak verilen 70 soruda geri alınırken Vakıf yetkililerin bilgi vermesi üzerine İl Göç İdaresi de konu hakkında soruşturma başlattı. Durumdan haberdar olduktan sonra gerekeni yaptıklarını belirten Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Bolu İl Müdürü Fazilet Çobanoğlu, "Durumu sabah saatlerinde haber aldık. Iraklı aileye, görünürde herhangi bir mal varlıkları olmadığı ve durumlarının kötü olduğunun tespit edilmesi üzerine kömür yardımı yapılmış. Evlerinin durumu da kötü halde olduğu için yardım yapıldı. Kömürlerin satışını öğrendiğimiz an ekiplerimiz ailenin evine giderek, kömürleri geri aldı. Bolu Göç İdaresinin soruşturması şu anda sürüyor"  ifadelerini kullandı.

 

bolu kömür yardım yardım kömürleri ıraklı kadın