Ekim Ayına Dikkat Çekti! İbrahim Kalın'dan Emeklilikte Yaşa Takılanlarla İlgili Kritik Açıklama

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısının hemen ardından önemli açıklamalarda bulundu. Emeklilikte yaş sınırlamasına da değinen Kalın, 'Böyle bir konu gündeme gelmedi.' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısının hemen ardından önemli açıklamalarda bulundu. Emeklilikte yaş sınırlamasına da değinen Kalın, ‘Böyle bir konu gündeme gelmedi.’ dedi.

Kabine toplantısının hemen ardından kamera karşısına geçerek gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ekonomi alanındaki gelişmelere de değindi.

‘EKONOMİDE PANİK HAVASI YOK’

Kasım ayı itibariyle ikinci 100 günlük icraat programının yayınlanacağını söyleyen Kalın, ‘Türkiye büyümeye devam ediyor. Ekonomide panik havası yok.’ dedi. 

‘İDLİB KONUSUNDA İNSANİ DUYARLILIK GÖSTEREN TARAF TÜRKİYE’

Tahran’da gerçekleştirilen Suriye Zirvesi ile ilgili de konuşan Kalın, zirvenin canlı yayınlanacağını beklemediklerini söyledi. Zirvede, İdlib’e yönelik saldırının sadece insani değil ciddi diplomatik ve siyasi felaketlere de yol açacağı hakkında mesajlar iletildiğini söyledi. Yüz binleri kapsayacak bir göç dalgasının başka sorunları da beraberinde getireceğini belirten Kalın, bu göçün Avrupa’yı da etkileyeceğini aktardı. Öte yandan Kalın, İdlib konusunda insani duyarlılık gösteren tarafın sadece Türkiye olduğunun açık ve net olarak ortada olduğunu da söyledi.

EMEKLİLİKTE YAŞ DÜZENLEMESİ KONUSU

Diğer yandan son günlerde sık sık gündeme gelen emeklilikte yaş düzenlemesi konusunda da açıklama yapan Kalın, ‘Bu konu bugün gündeme gelmedi. Kabine toplantısında gündeme gelmedi. Ekim ayında bir bakılır, nedir ne değildir.’ ifadelerinde bulundu. Aynı zamanda Kalın, karma eğitimin kaldırılması gibi konularında kesinlikle söz konusu olmadığını belirtti.

 

İbrahim Kalın Cumhurbaşkanlığı emeklilik yaş sınırlaması emeklilikte yaşa takılanlar kabine toplantısı idlib suriye rusya tahran zirvesi